Έλενα Βάκα Αυλίδα
in

“Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες” υπόσχεται η Βάκα – Στα κάγκελα οι κάτοικοι της οδού Ιθάκης στο Φάρο Αυλίδας κινούνται νομικά

Τραγική είναι η κατάσταση  που επικρατεί στον δρόμο επί της οδού Ιθάκης μόλις 50!!! μέτρα από τη κεντρική πλατεία της Κοινότητας Φάρου Αυλίδας του δήμου Χαλκιδέων εν έτει 2022.

Το μήκος του είναι μόλις 250 μέτρα ενώ κατοικούν 15 οικογένειες οι περισσότερες με ανήλικα παιδιά.

Οδός Ιθάκης Αυλίδα

Όπως καταγγέλλουν αποκλειστικά στο eviathema.gr, μέχρι και σήμερα δεν έχει πέσει ίχνος πίσσας, ενώ οι μοναδικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι δύο επιστρώσεις με χαλίκι που έγιναν προεκλογικά το 2010 και το 2014 και οι οποίες με τη πάροδο του χρόνου χειροτέρευσαν τη κατάσταση καθώς δημιουργήθηκαν μεγαλύτερες λακκούβες  και ο δρόμος ανυψώθηκε με αποτέλεσμα όσα σπίτια έχουν υπόγεια να πλημμυρίζουν με κάθε βροχή.

Ιωάννης Καλαβρής Κάτοικοι οδού Ιθάκης Αυλίδα
Ο Συνήγορος Ιωάννης Καλαβρής με τους κατοίκους της οδού Ιθάκης

Από το 2010 όλα τα τοπικά συμβούλια έχουν πάρει αποφάσεις για την αποκατάσταση του αλλά μόλις τον Απρίλιο του 2022 συμβασιοποιήθηκε μετά από έντονες πιέσεις και συντονισμένες ενέργειες των κατοίκων οι οποίοι έχουν καταφύγει και σε νομικές κινήσεις μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Καλαβρή .

Παρόλα αυτά όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς η Δήμαρχος ανακοίνωνε παρεμβάσεις σε περιοχές της Χαλκίδας, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη οδός ενώ την ίδια ώρα έχει παρέλθει το 4μηνο χρονικό όριο της σύμβασης και χωρίς επίσημη ενημέρωση του Δήμου Χαλκίδεων στους κατοίκους για το πότε θα γίνουν όντως αυτές οι παρεμβάσεις.

"Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες" υπόσχεται η Βάκα

Ο δήμος συνεχίζει να διαφημίζει ψευδώς μέσω της σελίδας του στο Facebook αλλά και σε blogs προσφιλή προς το πρόσωπο της Δημάρχου Έλενας Βάκας κάθε βδομάδα οτι το έργο ξεκινά και ενώ διανύουμε περίοδο φθινοπώρου με τις βροχές να έρχονται και τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν με το φόβο μήπως και γίνουν πάλι ζημιές στα σπίτια τους η προκληθεί κάποιο ατύχημα.

 

Λευτέρης Ραβιόλος Σύλλογοι Κάρυστος

Κάρυστος: Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων είχε σήμερα ο Ραβιόλος

Μίχος Σοφιανίδης

Κολωνός: Στις φυλακές Τρικάλων θα μεταφερθούν ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης [ΒΙΝΤΕΟ]