Ρεπορτάζ του eviathema.gr: Επιχειρηματίες των Ψαχνών μας μιλούν για το πως βίωσαν την περίοδο του Κορονοϊού πριν και μετά

ψαχνά ευβοίας νέα 2

Το eviathema.gr ήρθε σε επικοινωνία με ανθρώπους που διατηρούν επιχειρήσεις στην Περιοχή των Ψαχνών όπου μας περιέγραψαν την εμπειρία τους πριν και μετά την περίοδο του Κορονοϊού. Μειωμένη κίνηση, κλείσιμο των επιχειρήσεων, stock στα προϊόντα ήταν μερικά από τα προβλήματα που μας περιέγραψαν.

Εύβοια: Ελεύθερες οι μετακινήσεις στο νησί από Δευτέρα 18/05

DSC 7115

Τις πρώτες εβδομάδες ο τζίρος έπεσε γύρω στο 70% μας είπε η κα Γιώτα Μάντζαρη, ιδιοκτήτρια του Bridge House Coffee & Food. Ενώ μετά την καταβολή κάποιων επιδομάτων πήγε στο 50%. Γενικά ο κόσμος έχει την διάθεση να βγεί απλά δεν υπάρχει χρήμα ώστε να μπορεί να κινηθεί. Τα 800 ευρώ δεν τα έχουμε πάρει όλοι, κάθε κατάστημα έχει διαφορετικές ανάγκες, θα έπρεπε να δοθούν με διαφορετικά κριτήρια στον καθένα.

Πιστεύω θα υπάρξει μια άνοδος το καλοκαίρι αλλά σε καμία περίπτωση όπως τις προηγούμενες χρονιές. Υπομονή όλοι να περάσει και να δούμε στο τέλος τι κατάλοιπα θα αφήσει όλο αυτό.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων – Αιολικά Πάρκα: Επιστολή Ψαθά και προέδρων ΤΚ εναντίωσης στην δημιουργία – “Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο”

61660230 1748884968591024 1814037277790175232 o

Ο Δάνης Ψινάκης, διατηρεί ένα από τα 3 καταστήματα Optimist Ψινάκης στην Εύβοια, αυτό των Ψαχνών. Όπως μας μετέφερε, για την επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό το διάστημα, υπήρχε μεγάλη ποσότητα εμπορεύματος σε stock και οι υποχρεώσεις έτρεχαν. Η εβδομάδα που άνοιξαν τα καταστήματα άρχισε καλά και  για τα τρία υποκαταστήματά μας. Τα 800 ευρώ ήταν μια σημαντική βοήθεια που κάλυψε κάποια έξοδα. Γενικά όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

DSC 0885 2048x1371 1

Στο eviathema.gr μίλησε και ο ιδιοκτήτης του Ψητοπωλείου τα Βαρελάκια Δημήτρης Κούκουρας, που βρίσκεται στην πλατεία των Ψαχνών. “Το διάστημα των 45 ημερών, του κορονοϊού, είχαμε μείωση της τάξης του 70% καθώς επίσης μειώσαμε το προσωπικό. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας όλον αυτό το καιρό. Τα 800 ευρώ ήταν πολύ μικρό ποσό για να καλύψει όλες τις ανάγκες της επιχείρησης. Την εβδομάδα μετά την άρση των μέτρων υπήρξε μια μικρή αύξηση αλλά η όλη κατάσταση είναι πολύ μέτρια.”

αρχείο λήψης 2 1

Τα καταστήματα ρούχων πέρασαν και αυτά το Γολγοθά τους. Μια παρόμοια κατάσταση με των προηγούμενων μας περιέγραψε και ο  Κυριάκος Χασάνδρας ιδιοκτήτης του καταστήματος ένδυσης Olympiko SportΌλο αυτό το διάστημα, όπως και όλα τα υπόλοιπα το κατάστημα Olympiko Sport στα Ψαχνά έμεινε και αυτό κλειστό με τα ρούχα να μένουν στο stock και οι υποχρεώσεις να τρέχουν.

DSC 2250

Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, διατηρεί γραφείο Γενικών Ασφαλειών στα Ψαχνά καθώς και την αντιπροσωπεία Eenergy της Elpedison. Όπως μας περιέγραψε τα συμβόλαια ρεύματος έπεσαν κατακόρυφα κατά την διάρκεια των 45 ημερών ενώ οι ασφάλειες κρατήθηκαν σε ένα σταθερό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Κελαϊδίτης: 13.000 τμ ασφαλτοτάπητας στο οδικό δίκτυο Προκόπι – Σπαθάρι

Φάνης Σπανός: Στηρίζουμε την ψηφιακή δράση του Μουσείου Δελφών

Μαντούδι: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο νηπιαγωγείο