Ρεπορτάζ του eviathema.gr – Κορονοϊός και Ποδόσφαιρο: 5 Ποδοσφαιριστές της Εύβοιας μας μιλάνε για το ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο

koronaios euro

Το eviathema.gr επικοινώνησε με 5 ποδοσφαιριστές από ομάδες της Εύβοιας, για να μας μεταφέρουν την άποψή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο ενώ μας είπαν και τι έκαναν για να αναπληρώσουν τις προπονήσεις που έχασαν όλη αυτήν την περίοδο.

Ψαχνά Ευβοίας: Σε κατεδάφιση 2 παλαιών κτηρίων προχώρησαν τα συνεργία του Δήμου

Ο Γιάννης Πάττας έχει την θέση του Τερματοφύλακα στην Ομάδα γιαννηςπαταςΑ.Ο. Καλοχωρίου-Παντειχίου, μια ομάδα η οποία έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα στα παιχνίδια της.

Πως βλέπεις το ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο, συμφωνείς με την αναβολή των αγώνων και Πως βλέπεις την απόφαση να βγει πρωταθλητής με την τωρινή βαθμολογία χωρίς να έχει τελειώσει η αγωνιστική; ;

Σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε κύριε Μπαρσάκη γνωρίζω πως ο ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε γρήγορα και στοχευμένα. Όπως είδαμε τα μέτρα τηρήθηκαν και στον αθλητισμό χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις. Σίγουρα ήταν αναγκαία η διακοπή των αθλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο όπως και έγινε,και όχι μόνο σε εγχώριο.

Ένα φλέγον θέμα είναι η λήξη των πρωταθλημάτων με τις τωρινές βαθμολογίες. Κατά την άποψη μου ήταν μια σωστή απόφαση από την ΕΠΟ, διότι αν ξαναξεκηνούσαν θα τελειώναμε Ιουνίου (αν ξεκίναγε αρχές Μαΐου) και αυτό θα προβλημάτιζε τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές αφού σε ένα πολύ μικρο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να ξεκουραστούν και να ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων. Επίσης έκρινε σωστά και έληξε τα πρωταθλήματα διότι ομάδες που είχαν προσπαθήσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή την άνοδο θα ήταν στην 1η ή 2η θέση. Θεωρώ άδικο να ακυρώσουν ένα πρωτάθλημα διότι οι ομάδες έχουν σπαταλήσει κάποιο χρόνο, χρηματικό ποσό για παίχτες διαιτητές κ.α. και έτσι ξαφνικά να ακυρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή ενώ είναι λίγο πριν το τέλος

Την περίοδο του κορονοϊού ενώ δεν είχες προπονήσεις τι έκανες για να αναπληρώσεις ότι έχασες;

Ήμουν καθημερινά σπίτι όπως, όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Αυτό που με βοήθησε ήταν το απογευματινό μου τρέξιμο στην θάλασσα. Συντόνισα την σωστή διατροφή με τον σωστό ύπνο και την καλή γυμναστική ώστε να περιμένω την νέα ποδοσφαιρική χρονιά πιο έτοιμος!

DSC 0726 scaledΜιλήσαμε επίσης με τον Νάστο Γραμματικόγιαννη, ο οποίος είναι αριστερό ΧΑΦ στην ομάδα του ΑΠΟ Καστέλλας και μας είπε τα εξής:
Πως βλέπεις το ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο, συμφωνείς με την αναβολή των αγώνων και Πως βλέπεις την απόφαση να βγει πρωταθλητής με την τωρινή βαθμολογία χωρίς να έχει τελειώσει η αγωνιστική; ;
Εγώ πιστεύω ότι οι αγώνες καλός δε συνεχίστηκαν γιατί οι αντιδράσεις εξωγηπεδικών θα ήταν μεγάλες και η ένωση δε είναι σε θέση να πάει κόντρα στη γενικότερη στάση που επικρατεί απέναντι στον ιο
Εφόσον οι αγώνες δε μπορούν να συνεχιστούν είναι δίκαιο η βαθμολογία να μείνει ως έχει και να βγει πρωταθλητής με τα τωρινά δεδομένα.
Όσον αφορά το κύπελλο είναι λάθος για εμένα το ενδεχόμενο της κλήρωσης και πιστεύω ότι το πρώτο ματς που πρέπει να γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες είναι ο τελικός κυπέλλου.
Την περίοδο του κορονοϊού ενώ δεν είχες προπονήσεις τι έκανες για να αναπληρώσεις ότι έχασες;
Έτρεχα 3-4 φορές τη βδομάδα στο δρόμο και έκανα διάφορα αθλήματα(μπάλα μπάσκετ ποδήλατο) και ανά διαστήματα έκανα και κάποιες ασκήσεις εντός σπιτιού.
Το αριστερό ΜΠΑΚ του Ηρακλή Ψαχνών Μπάμπης χατζηαντωνίουΧατζηαντωνίου μας έκανε και αυτός μια δήλωση σχετικά με την άποψή του για το ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο.
Με τα σημερινά δεδομένα βλέπουμε σίγουρα ένα τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο χωρίς επαφές μέσα στον αγώνα. Δηλαδή είναι περίεργο εντάξει.
Τώρα είμαι αντίθετος με την αναβολή των αγώνων έχει λείψει το ποδόσφαιρο οι αγώνες οι προπονήσεις. Αλλά εννοείται πάνω από όλα η υγειά κοιτάμε να περάσει αυτή η περίοδος με υπομονή και θα επιστρέψουμε αργά η γρήγορα όλοι πίσω στα γήπεδα.
Ενώ μας είπε και πως περνούσε τον χρόνο του την περίοδο του κορονοϊού χωρίς προπονήσεις.
Βασικό κομμάτι ήταν το τρέξιμο έξω ή η ποδηλασία. Στο σπίτι ότι είχα δυνατότητα να κάνω λίγο από όλα προσπαθούσα να κρατήσω την επαφή μου με την μπάλα να κρατήσω το σώμα μου σε φόρμα με διάφορες ασκήσεις προγράμματα.
Ο Γιώργος Βελούσης, είναι από την ομάδα της Προποντίδας,

βελούσης

στην Θέση Αριστερό ΧΑΦ Δεκάρι. Mας μετέφερε την άποψή του σχετικά με το ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο καθώς και πως περνούσε τον χρόνο του χωρίς προπονήσεις την περίοδο του κορονοϊού.
Αυτή η περίοδος θα αλλάξει
πολύ το ποδόσφαιρο σε όλες του τις διαστάσεις όμως τα πράγματα πιστεύω ότι θα επανέλθουν με αργούς ρυθμούς όπως ήταν.
Τώρα για την αναβολή των αγώνων μας κράτησε πίσω για τον στόχο που είχαμε και δεν ξέρω άμα συνεχιστούν κανονικά από εδώ και πέρα όπως ήταν πριν διότι κυνηγάμε μια ψηλή θέση στο πρωτάθλημα για να πάρουμε την άνοδο καθώς έχουμε να δείξουμε πολλά σαν ομάδα.
Την περίοδο του κορονοϊού έκανα 2 ώρες γυμναστική κάθε μέρα και σωστή διατροφή ώστε να μην μείνω πίσω όταν μπω κανονικά μέσα στα γήπεδα
Ο Γιώργος Θεολόγης, είναι ΧΑΦ στην ομάδα της Προποντίδας μας μίλησε και αυτός για το θέμα.
Πως βλέπεις το ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο και συμφωνείς με την αναβολή των αγώνων ;
Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να αναβληθούν οι αγώνες απλά να γίνουν κάποια άλλη περίοδο ώστε όλο αυτό το θέμα με τον ιό να έχει ξεπεραστεί
Πως βλέπεις την απόφαση να βγει πρωταθλητής με την τωρινή βαθμολογία χωρίς να έχει τελειώσει η αγωνιστική;
Δεν είναι σωστό διότι κατά την διάρκεια της αγωνιστικής θα μπορούσε να αλλάξει η βαθμολογία μιας ομάδας