Ρητινοκαλλιεργητές Ευβοίας: “Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!”

georgantzis

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ-ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ευβοίας λίγες ημέρες μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό κ. Σκρέκα…

Ακόμα δεν ξεκίνησαν τα αντιδιαβρωτικά και δεν τηρούνται ούτε τα ελάχιστα που είχε δηλώσει ο υπουργός κ. Σκρέκας στην συνάντηση μας στην Αθήνα. Αν δεν τηρούν και αυτά σκεφτείτε τι μας περιμένει το χειμώνα!

Συγκεκριμένα στη χτεσινή συνάντηση των συνεταιρισμών με το δασαρχείο, μας ανακοίνωσαν με ποιους όρους θα δουλέψουμε στα αντιδιαβρωτικά,όταν θα τελειώνουν οι μελέτες. Εκεί αποκαλύφθηκαν 3 ψέματα της κυβέρνησης:

  1. Η πληρωμή μας, δε θα γίνει από το κράτος, αλλά από ανάδοχο.
  2. Η τιμή που θα μας δώσουνε για τα έργα (κορμοδέματακλπ), θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που δεσμεύτηκε ο υπουργός.
  3. Σαν να μη φτάνανε αυτά, τώρα που τελειώνουμε τους καθαρισμούς των κεντρικών δρόμων, αντί να μας πληρώσει το υπουργείο αυτά που μας χρωστάει, μας βάζειμε το στανιό μεσάζοντα την ΤΕΡΝΑ.

Με λίγα λόγια,η κυβέρνηση προχωράει κανονικάτις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κι εμάς μας πουλάει φούμαρα. Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμοι και το «καινούριο φρούτο» του Μπένου μας λένε ότι δεσμεύονται, ότι τα αιτήματα μας τα έχουν για ευαγγέλιο κι ενώ μας δίνουν το ένα χέρι, με το άλλο υπογράφουν τις συμφωνίες, που μας ξεριζώνουν από τον τόπο μας. Νομίζουν πως θα την βγάλουν καθαρή αν μας χορταίνουν με λόγια, παινέματα, φιέστες, υποσχέσεις και πάνω στις πλάτες μας θα στήνουν χορό για τους ομίλους χωρίς αντιδράσεις. Δεν έχουν μπέσα! Είναι τόσο αδίστακτοι, όσο και τα μεγάλα συμφέροντα που τακιμιάζουν.

Οι «ανάδοχοι» και οι «χορηγοί» έρχονται σαν ευεργέτες να μοιράσουν «δωρεές». Ποιον πείθουν; Κοράκια που πέφτουν πάνω στα καμένα να χορτάσουν κέρδη είναι.

Και τώρα μας εκβιάζουν να αποφασίσουν οι συνεταιρισμοί αν θα πάρουν το ξεροκόμματο των χορηγών ή αν θα μείνουν άνεργοι! Μας λένε να αποφασίσουν οι συνεταιρισμοί αν θα αναλάβουν το κάθε έργο με την χορηγία του ανάδοχου ή διαφορετικά να το παραδώσουν σε εργολάβο.

Τους απαντάμε: Οι εκβιασμοί σας δεν περνάνε εδώ! Εμείς μαζί με το λαό της περιοχής, δε ζητάμε τίποτα παραπάνω, από το να μπορούμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας και θα τα καταφέρουμε!

Συγκεκριμένα για τα αντιδιαβρωτικά:

  • Άμεσα να προχωρήσει η σύνταξη όλων των μελετών των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την περιοχή που κάηκε και όχι σε τμήματα της. Την ευθύνη και επίβλεψη να την έχει το κράτος. Έχει περάσει ένας μήνας. Μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί και η εκπόνηση των έργων εξαρτάται από αν θα βρεθεί ανάδοχος! Σταματήστε να παίζετε τις ζωές μας κορώνα γράμματα.
  • Σύντομα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων.
  • Καμία εμπλοκή χορηγών και εργολάβων στην χρηματοδότηση και εκτέλεση των έργων.
  • Να εξασφαλιστεί απασχόληση συνολικά για όλους τους ρετσινάδες-δασεργάτες-ανέργους της περιοχής, στην εκπόνηση των έργων με αξιοπρεπείς αποδοχές.

Τους ξεμπροστιάζουμε κι ενημερώνουμε όλους τους ρετσινάδες και δασεργάτες για να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά! Δε θα μας χορεύουν αυτοί! Εμείς θα τους χορέψουμε!

 

Όλοι στη συνέλευση του σωματείου

την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην Αγία Άννα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πανικός στην Κάρυστο: 50χρονος αυνανιζόταν μπροστά σε κοριτσάκια στο λιμάνι – Επεισοδιακή σύλληψη

Χαλκίδα: 44χρονος στα χέρια της Αστυνομίας για κλοπή σε σπίτι – Είχε ξαφρίσει τηλεόραση και εργαλεία

Εύβοια: Πέθανε 55χρονος εμβολιασμένος από κορονοϊό

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Elpedison

Ποινική δίωξη στην παίκτρια γνωστού ριάλιτι που συνελήφθη με 7,8 κιλά κοκαΐνη – Τα «παίρνει πάνω του» ο σύντροφός της

Καιρός – Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σήμερα Πέμπτη – Τι έγινε στις πυρόπληκτες περιοχές

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Πήγε να την σκοτώσει με το κηροπήγιο μπροστά στα μάτια του παιδιού τους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι