dimitriadis-vitoros

lYSIS

Σαρωτική «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Εύβοια: 10 συλλήψεις και εκατοντάδες έλεγχοι σε μια μέρα

Χαλκίδα Αστυνομία

Η είδηση με μια ματιά
  • Συνολικά 28 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.
  • Η Εύβοια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης με 10 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
  • Οι αρχές έλεγξαν πάνω από 1.400 άτομα και περίπου 1.200 οχήματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
  • Κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, όπλα και είδη παραεμπορίου, ενώ βεβαιώθηκαν 410 οδικές παραβάσεις.
  • Η αστυνομία διαμηνύει ότι οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Εύβοια και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026, καταγράφοντας δεκάδες συλλήψεις για εγκληματικότητα, ναρκωτικά και σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη κλοπών, με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας να πρωταγωνιστεί στον αριθμό των συλληφθέντων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έθεσε σε εφαρμογή έναν οργανωμένο σχεδιασμό που κάλυψε τους νομούς Ευβοίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Στο επίκεντρο της δράσης βρέθηκε η Εύβοια, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες συλλήψεις, φτάνοντας τις 10 από το σύνολο των 28 που έγιναν σε όλη την περιφέρεια. Οι αρχές προχώρησαν στον έλεγχο 1.428 ατόμων και 1.198 οχημάτων, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες αφορούν μια ευρεία γκάμα αδικημάτων, από την κατοχή ναρκωτικών και την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την απάτη και την παράνομη οπλοκατοχή.

Πιο αναλυτικά, στη Βοιωτία συνελήφθησαν 8 άτομα, στη Φθιώτιδα 7, στην Ευρυτανία 2 και στη Φωκίδα 1. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον τομέα των μετακινήσεων, όπου βεβαιώθηκαν 410 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι 79 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οι 17 για μη χρήση ζώνης, ενώ 9 οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παραβάσεων. Η δράση της αστυνομίας περιλαμβάνει επίσης την πάταξη του παρεμπορίου και τον έλεγχο της νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, επιβεβαιώνοντας πως τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα έχουν συνέχεια.

Διαβάστε Επίσης

Back to Top