in

Λάμψακος Χαλκίδας: Σε ηλικία 49 ετών πήγε να συναντήσει τον αδελφό του στους ουρανούς ο Δημήτρης Ρωμιόπουλος

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης έγινε σήμερα το απόγευμα στην Λάμψακο η κηδεία του 49χρονου Δημήτρη Ρωμιόπουλου του οποίου ο Αδελφός του Σπύρος είχε δολοφονηθεί πριν 26 χρόνια στον Εβρο, με την οικογένειά του και τον πατέρα του Τρύφωνα να κάνει ένα μακροχρόνιο αγώνα για την αποκάλυψη του δολοφόνου του παιδιού τους.

Η οικογένεια Ρωμιόπουλου ήταν μια φτωχή πολύτεκνη οικογένεια από τη Λάμψακο με τέσσερα αγόρια (Σπύρος, Ιορδάνης Δημήτρης και Πέτρος) και ένα κοριτσάκι την Ιωάννα
Το ένα από τα αγόρια ο Σπύρος βρέθηκε νεκρός ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στον Έβρο και στην αρχή είπαν ότι ο θάνατος του έγινε από φυσικά αίτια..
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 1997 αλλά η επιμονή του πατέρα Τρύφωνα και όλων των μελών της οικογένειάς του αποκάλυψε τελικά ότι επρόκειτο για δολοφονία.

Ο Δημήτρης Ρωμιόπουλος αδελφός του αδικοχαμένου Σπύρου ήταν ένα ευγενέστατο παλικάρι που είχε μόνο φίλους στη Λάμψακο.
Τα τελευταία χρόνια ήταν η σκιά του εαυτού του..
Αδυνατισμένος πολύ φαινόταν ταλαιπωρημένος αλλά ήταν πάντα γλυκομίλητος και φιλικός.
Ένα από τα αδέλφια επίσης της Οικογένειας ο Ιορδάνης είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας ενώ ο αδελφός τους Πέτρος διακεκριμένος Σεφ.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 : το χρονικό της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟΥ που είχε συνταράξει το πανελλήνιο

Ο 20χρονος Σπύρος Ρωμιόπουλος εντοπίζεται νεκρός στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί την θητεία του.
Στο 640 τάγμα πεζικού στο Σουφλί Έβρου.
Οι αρχές εκτιμούν αμέσως ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Όλοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της δολοφονίας.
Όλοι εκτός από την οικογένεια του νεαρού στρατιώτη που προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος.
Να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού τους.
O πατέρας του 20χρονου στρατιώτη, Τρύφων Ρωμιόπουλος, δίνει πολυετή αγώνα σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια.
Η υπόθεση συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Άλλωστε ποιος δεν θυμάται τον τραγικό πατέρα, ο οποίος μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης κάνει συνεχείς εκκλήσεις για να αποδειχθεί η αλήθεια;
Ο Τρύφων Ρωμιόπουλος δικαιώνεται λίγα χρόνια αργότερα.
Οι ισχυρισμοί ανατρέπονται από τα πορίσματα των ιατροδικαστών οι οποίοι στις ιατροδικαστικές εκθέσεις κάνουν λόγο «για ανακοπτικό θάνατο κεφαλοκλειδώματος, καθώς και για σωρεία χτυπημάτων στο σώμα και το κεφάλι του 20χρονου στρατιώτη.
Οι αρχές αναζητούν τον ύποπτο και λίγες μέρες αργότερα φτάνουν στα ίχνη του.
Τον συλλαμβάνουν, σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.
Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα, με βούλευμα του στρατοδικείου Ξάνθης αφήνεται ελεύθερος, καθώς δεν έχουν προκύψει ικανά ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο πατέρας και η μάνα του στρατιώτη έφυγαν από τη ζωή με τον καημό ότι ο δολοφόνος (ή οι δολοφόνοι)του παιδιού τους δεν πλήρωσαν για τις πράξεις τους, ενώ είκοσι έξι χρόνια μετά η οικογένεια δεν έχει πάρει ακόμα τις απαντήσεις που αναζητούσαν.


Φωτογραφία αρχείου από την εφημερίδα τα Νέα του 1997..Διακρίνονται Ο Ιορδάνης Ρωμιόπουλος αδελφός του δολοφονηθέντος φαντάρου Σπύρου, ο αδικοχαμένος πρόσφατα Δημήτρης και η χαροκαμένη Μάνα της οικογένειας


Ο πατέρας της Οικογένειας Τρύφωνας Ρωμιόπουλος που δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει το δολοφόνο του παιδιού του

Νέο βίντεο με «UFO» από το Πεντάγωνο – Πέταξε δίπλα από αεροσκάφος στη Νότια Ασία

έσπασαν καθρέφτες αυτοκινήτων στη Χαλκίδα και εξαφανίστηκαν