in

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Εύβοια – Τι κατάσταση επικρατεί

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Αττική Βοιωτία Εύβοια

Ισχυρή σύσταση να μην υπάρξει καμία μετακίνηση, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη – Ούτε με τηλεκπαίδευση τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες στις περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Στρατός στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οδηγών – Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης τέθηκαν έξι περιφέρειες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως τόνισε, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες και Κρήτη, θα υπάρξει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ούτε με τηλεκπαίδευση.

Λίγη ώρα αργότερα, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε ότι στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και τα Δωδεκάνησα, τα οποία επίσης δοκιμάζονται από την κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε:

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.
(Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Η κατάσταση στην Εύβοια το βράδυ της Κυριακής

Σε όλη την Εύβοια το βράδυ της Κυριακής η χιονόπτωση είναι αρκετά έντονη, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν λίγο μετά τις 1 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στην Βόρεια Εύβοια ήδη η κακοκαιρία έχει εμφανή ένταση όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες από την Λίμνη Ευβοίας.

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Αττική Βοιωτία Εύβοια

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Αττική Βοιωτία Εύβοια

Στην Ερέτρια επίσης υπάρχει αυξημένο όγκος χιονιού. Ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας Ευάγγελος Τσώκος, δήλωσε στο eviathema.gr: “Προσπαθούμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοικτό. Αυτή την στιγμή η χιονόπτωση είναι πυκνή. Είμαστε σε επιφυλακή και το προσωπικό του δήμου μας και οι εθελοντές και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα είμαστε επί ποδός.”

Στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, το χιόνι σε πολλά χωριά έχει φτάσει και τους 40 πόντους. Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς σε επικοινωνία με το eviathema.gr, ανέφερε ότι το βράδυ θα είναι αρκετά δύσκολο. Ο μηχανισμός Δήμου και περιφέρειας είναι σε αναμονή για επέμβαση όπου χρειαστεί.

O Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε η κακοκαιρία συνεχίζεται και σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αύριο ενώ σε όλο το δημοτικό, επαρχιακό και εθνικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα έργου αλλά και αγροτικά μηχανήματα.

Σε ανακοίνωση η Γενική Α.Δ. Στερεάς αναφέρει ότι υπάρχει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),
• Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.
• Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την Τοπική Κοινότητα Βρύσης έως την Τοπική Κοινότητα Σέτας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Αττική Βοιωτία Εύβοια για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Αττική Βοιωτία Εύβοια για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Έκτακτο: Σύγκρουση τρένου με τραυματίες στη Λιβαδειά

Βόρεια Εύβοια: Με μισό μέτρο χιόνι και χιονοθύελλα εναερίτες προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στην Αγία Άννας