in

Σημαντικές διακρίσεις για χαλκιδέους μαθητές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και Πληροφορικής

Evripos Robotics

Σημαντικές διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και Πληροφορικής που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας κατέλαβε η Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής, στην οποία συμμετείχαν και τρείς νεαροί από την Χαλκίδα.

Ο λόγος για τους Θοδωρή Καπετάνιο και τους Χαράλαμπο και Κωνσταντίνα Τσαρούχα οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Χαλκίδας,  μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ελλάδα, εκπροσώπησαν την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, κατακτώντας την 5η θέση στον κόσμο και την 1η στην Ευρώπη.

Συντονιστής της ομάδας ο Καθηγητή, Πληροφορικής, Θεόδωρο Χασάνδρα, ο οποίος δήλωσε:

Ήταν μια εμπειρία τόσο έντονη που θα μας μείνει αξέχαστη για πάντα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά της ομάδας μου που κατάφεραν σε συνθήκες εξαντλητικού ανταγωνισμού, συναισθηματικής και χρονικής πίεσης να λειτουργήσουν ένα τόσο σύνθετο και προηγμένο τεχνολογικά ρομπότ και να λύσουν με άψογη ακρίβεια όποια διαγωνιστική αναποδιά μας έτυχε (οι φίλοι διοργανωτές Γερμανοί φρόντισαν να βάλουν σε όλες τις ομάδες αρκετές τρικλοποδιές ).

Την πρωτιά στο κόσμο την χάσαμε μέσα από τα χέρια μας, κυριολεκτικά στο νήμα του τερματισμού από μια απίστευτη ατυχία για μερικά χιλιοστά στον τερματισμό, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, γεγονός που μας κόστισε κάποιους πολύτιμους βαθμούς. Η Τεχνητή Νοημοσύνη του ρομπότ είχε τα ψυχολογικά της εκείνη τη στιγμή…. Δεν πειράζει όμως, αυτά έχει ο πρωταθλητισμός!! Του χρόνου θα πάρουμε το αίμα μας πίσω!!

Κρατάμε την πολύ καλή θέση και διάκριση που αποκομίσαμε, καθώς είμαστε η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και η 5η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στην αυτόνομη οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη!! Κρατάμε επίσης και τα θερμά συγχαρητήρια.

και το θαυμασμό που δεχθήκαμε από την ομάδα των κριτών και των λοιπών διαγωνιζομένων επειδή το ρομπότ μας ήταν τόσο προηγμένο τεχνολογικά και ήταν επίσης το μοναδικό που ήταν 100% χειροποίητο και δεν στηριζόταν σε μια έτοιμη εμπορική λύση!!

Αυτό πραγματικά μας έκανε υπηρήφανους και γυρνάμε στην Ελλάδα σίγουροι ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας!!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το χρωστάω στους γονείς των παιδιών της ομάδας που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβαν την οργάνωση κάθε λεπτομέρειας του ταξιδιού και της διαμονής μας και στάθηκαν ακούραστοι πλάι μας σε κάθε λεπτό του διαγωνισμού!!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φίλους/ες που μας έστελναν με κάθε τρόπο από την Ελλάδα τις ευχές τους και τα θερμά τους λόγια και μας γέμιζαν με κουράγιο στις δύσκολες στιγμές.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς μας που έκαναν αυτό το ταξίδι στη Γερμανία πραγματικότητα, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για το ταξίδι και τη διαμονή μας:
myΚΤΕΟ – ΟΜΙΛΟΣ Μ. Γ. ΘΑΛΑΣΣΗ
SABO GROUP
GIZELIS ROBOTICS
ΤΑΡΝΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ&ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΛΕΤΤΩΝ

Φωτιά

Χαλκίδα: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Σεισμός Κρήτη Κάσος

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου – Προειδοποίηση για τσουνάμι [ΒΙΝΤΕΟ]