Σίσσυ Καραμάνου στο eviathema.gr: “Προσωπικό μου στοίχημα είναι να δώσουμε ανάσα «ζωής» στα χωριά της Εύβοιας”

12 Σεπτεμβρίου 2023, 9:31 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Η Κυπαρισσία Καραμάνου, ή Σίσσυ, όπως την φωνάζουν οι φίλοι και γνωστοί της, είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Αλιβέρι, όπου δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυτιλιακών πρακτόρων από το 1988 έχοντας δική της επιχείρηση.

Ως εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της προτίμησε όλα αυτά τα χρόνια να τον αφιερώσει στα κοινά, συμμετέχοντας ενεργά στον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Παράλληλα, διετέλεσε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλιβερίου, ενασχόληση που της δίνει την ευκαιρία να γνωρίζει τα προβλήματα και τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Συγχρόνως, συμμετείχε στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου.

Σήμερα, ζητάει τη στήριξή σας ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» επισημαίνοντας, πως η πολυετής εμπειρία της ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της ναυτιλίας αλλά και η συνεχής ενασχόλησή της με τα κοινά τής προσφέρουν σημαντικά εφόδια που θα ήθελε να αξιοποιήσει προς όφελος της Εύβοιας και των πολιτών.

Μιλά στο eviathema.gr για το τι την οδήγησε στην απόφαση να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, την θέληση να συνεισφέρει και εκείνη στην υλοποίηση του οράματος της Περιφερειακής Αρχής αλλά και τους στόχους της…

ΕΡΩΤΗΣΗ. Κυρία Καρμάνου, τι σάς οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η αλήθεια είναι ότι πάντα με ενδιέφερε να ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά του τόπου μας, προσπαθώντας από τη θέση ευθύνης που κάθε φορά αναλάμβανα, να συνεισφέρω στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού να είμαι υποψήφια με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και να ζητήσω στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου. Η απόφασή μου έχει να κάνει ξεκάθαρα με την επιθυμία και τη διάθεσή μου να προσφέρω στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανάπτυξη της Εύβοιας.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Γιατί να σάς εμπιστευθούν οι πολίτες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η πολυετής εμπειρία μου ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα της ναυτιλίας και η συνεχής ενασχόλησή μου με τα κοινά, εκτιμώ ότι μού δίνουν τα εφόδια που απαιτούνται και την εμπειρία για να συνεισφέρω στην υλοποίηση του οράματος της Περιφερειακής Αρχής να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της Εύβοιας και της Σκύρου, για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον οι επόμενες γενιές.

Στόχος μου σε όλη την πορεία που μέχρι σήμερα έχω διανύσει, προσωπικά και επαγγελματικά, ήταν να δίνω τις λύσεις εκείνες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το ίδιο θα πράξω με αίσθημα ευθύνης και απόλυτου σεβασμού και από αυτό το νέο μετερίζι, εάν οι συμπολίτες μου με εμπιστευθούν και μου δώσουν τη στήριξή τους.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις που δίνω και σε αυτή τη συγκυρία αυτό που υπόσχομαι είναι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα για την υλοποίηση του κοινού στόχου της διεκδίκησης σειράς έργων που θα δώσουν νέα δυναμική στο Νομό μας, για να περάσει η Εύβοια σε νέα εποχή!

ΕΡΩΤΗΣΗ. Ωστόσο, η Εύβοια είναι μία δύσκολη Περιφέρεια, κυρίως μετά τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές και οι πολίτες συνήθως εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στις υποσχέσεις όσον αφορά στην υλοποίησή τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αυτό που έχω διαπιστώσει κατά τις περιοδείες που πραγματοποιώ είναι, ότι οι πολίτες έχουν περισσότερες απαιτήσεις κυρίως γιατί αγωνιούν για το πώς θα μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από τα βασικά έργα υποδομής θέλουν να δουν να γίνονται έργα μικρότερης εμβέλειας που θα βελτιώνουν, όμως, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους. Θέλουν, επίσης, ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον που θα τους δίνει τη δυνατότητα να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής είναι προς αυτή την κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανακοπεί. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η ίδια πορεία και αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Φάνη Σπανό και την ομάδα του για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο, που έχει δρομολογηθεί στη Στερεά και την Εύβοια με συνέπεια και υπευθυνότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα εφόσον εκλεγείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Στόχος μου είναι να μπορέσω να συμβάλλω στην υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και προωθώντας την κοινωνική συνοχή.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα καταθέσω για τις υποδομές, την περιβαλλοντική αναγέννηση, την επιχειρηματικότητα και το ανθρώπινο δυναμικό και αυτό θα γίνει εάν η Εύβοια παραμείνει στο κέντρο των αποφάσεων κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Προσωπικό μου στοίχημα είναι να δώσουμε ανάσα «ζωής» στα χωριά της Εύβοιας, να δώσουμε προοπτική για να μην εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, για να παραμείνει η Εύβοια σε τροχιά ανάπτυξης.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.