ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Σκάνδαλο στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων;

Ψαχνά Ευβοίας - Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο

Συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 09/11 στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με συνολικά 14 θέματα συζήτησης, εκ των οποίων τα 6 θέματα αφορούν ορισμούς πληρεξούσιων δικηγόρων για θέματα του Δήμου.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, υπάρχουν ερωτήματα για ενδεχομενο σκάνδαλο στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων για την περίοδο Δημαρχίας Γιάννη Μπουροδήμου, αφού τον Μάρτιο του 2014, φαίνεται να έχει συνάψει προφορικές συμβάσεις εργασίες με εργολήπτες άνω των 300.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων τα έργα αφορούσαν, την επέκταση ενός τοιχίου στον Μίστρο, έργο ύψους 140.000 ευρώ καθώς και μια κατασκευή στεγάστρου στο χωριό Γλυφάδα έργο ύψους 44.000 ευρώ.

Φυσικά οι εργολήπτες δεν πληρώθηκαν, αφού οι προφορικές συμβάσεις δεν υφίστανται με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά απέναντι στον Δήμο, οπότε και την Τρίτη 09/11 η οικονομική επιτροπή θα πρέπει να προχωρήσει σε αναθέσεις δικηγόρων για την υπεράσπιση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Το μόνο που μένει είναι για το πως θα κινηθεί ο Δήμος και ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, μετά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων

Το ερώτημα είναι έγιναν τα έργα και είχαν ανατεθεί προφορικά ή δεν έγιναν καθόλου οπότε αυτό θα συνιστούσε σκάνδαλο.

Από την έρευνα που κάναμε προκύπτει ότι πρόκειται για υπαρκτά έργα οπότε το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα πληρωθούν ή όχι…

Το φαινόμενο των προφορικών αναθέσεων είναι συχνό στους δήμους όλης της Χώρας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί αυτοιδιοικητικοί προκειμένου να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία πραγματοποιούν κάποιο έργο και κάνουν τις διαδικασίες μετά… Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα στην πληρωμή των εργολάβων!

Ακολουθούν αποκλειστικά έγγραφα των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί στο Εφετείο Πειραιά για το θέμα αυτό:

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα