in

Σκληρές απαντήσεις Μπουραντά σε τοπική φυλλάδα

“Γνωρίζουμε ότι έχετε μεγάλη ευαισθησία για τον πρώην”

Σκληρές απαντήσεις Μπουραντά σε τοπική φυλλάδα

Εφημερίδα η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σε σχέση με το δήμο Κύμης Αλιβερίου δημοσίευσε απόψεις και προσπαθεί να εμφανίσει τις θέσεις του πρώην δήμαρχου Δημήτρη Θωμά ως «αντικειμενική πραγματικότητα» με αποτέλεσμα να δεχθεί σκληρές απαντήσεις από το Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά που βάζουν τα γεγονότα στη σωστή τους διάσταση.

Συγκεκριμένα η τοπική εφημερίδα από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με προσωπικό φίλο και πρώην συνεργάτη του Δ. Θωμά δημοσιοποιεί τα ψέματα του και τα εμφανίζει ως δεδομένα..

Αν και τουλάχιστον τριάντα χρόνια έχει προσωπική κόντρα με τον Μπουραντά από τότε που ήταν πρόεδρος του Εργατικού κέντρου και μετέπειτα Νομάρχης.

Έτσι η φυλλάδα του συνεργάτη του θωμά έγραψε ότι ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου εκδικείται τον Θωμά και προκαλεί διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΥΑΚΑ για το έτος 2011 και 2012 για προεκλογικούς λόγους..

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι έλεγχοι αυτοί προβλέπονται από την πολιτεία και γίνονται σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς με έγγραφό της προς το δήμο Κύμης Αλιβερίου ζητά να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι από το 2012..

Δηλαδή ο ίδιος ο Θωμάς έπρεπε να τους έχει κάνει.

Ο πρώην δήμαρχος όμως κατά τη γνωστή του τακτική έγραφε σε σελίδα που διατηρεί στο facebook ότι μετά από οκτώ χρόνια τον κυνηγούν προσωπικά και διάφορα άλλα ψέματα τα οποία η τοπική εφημερίδα υιοθέτησε αυτούσια ως πραγματικότητα επειδή έτσι εξυπηρετούσε το Θωμά.

Επίσης σε άλλο δημοσίευμα της έλεγε ότι ο Μπουραντάς έκανε μήνυση στην πρώην δήμαρχο του Αλιβερίου για το κλειστό Γυμναστήριο του Αλιβερίου.. ενώ στην ουσία ο δήμος είχε στραφεί κατά του εργολάβου και από την έρευνα των δικαστικών αρχών αποδόθηκε ευθύνη στην δήμαρχο.

Και φυσικά το ίδιο είχε γίνει και με το Θωμά..Ο Θανάσης Μπουραντάς όταν ανέλαβε δήμαρχος το 2014 δεν έκανε μήνυση στο Θωμά όπως ο ίδιος ψευδώς διαδίδει και το αναπαράγουν τα δικά του μέσα ενημέρωσης..

Είχε ζητήσει επειδή υπήρχε καταγγελία αιρετών να γίνει έλεγχος στο δήμο Κύμης Αλιβερίου και στα νομικά του πρόσωπα..

Από τον έλεγχο των αρχών και των δικαστών προέκυψε το όνομα του Θωμά και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Δείτε τη γράφει ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου για τις ανακρίβειες της εφημερίδας

ΘΕΜΑ : Δημοσίευμα στην εφημερίδα σας στις 21 Οκτωβρίου 2022 με θέμα « Έλεγχος στην ΔΕΥΑΚΑ
για προεκλογική κατανάλωση, ‘’ ο Μπουραντάς επιμένει να κοιτάζει στο παρελθόν’’ ».

Γνωρίζουμε ότι έχετε μεγάλη ευαισθησία για τον πρώην Δήμαρχο κ. Θωμά, ο οποίος ταλαιπωρείται με τρείς παραπομπές για κακουργηματικές πράξεις και κάθε φορά που ασχολείσθε με το θέμα, φαίνεται ότι ‘’φταίμε’’ εμείς που ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στην διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Μας προτρέπεται να ξεχάσουμε το παρελθόν. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αρκεί να επιστραφούν στον Δήμο τα χρήματα που έχουν χαθεί, όπως έχουν διαπιστώσει οι ελεγκτές.
Αν αυτό δεν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αδιαφορήσουμε για το Δημόσιο χρήμα και το Δημόσιο συμφέρον, ότι και να γράφετε στη προσπάθεια σας να μας εμφανίζετε ότι είμαστε ίδιοι.

Όσο για την ΔΕΥΑΚΑ και τους ορκωτούς λογιστές, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι Ανώνυμες Εταιρείες έχουν υποχρέωση να κάνουν απολογισμό και ισολογισμό κάθε χρόνο και να ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές.

Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζετε αυτή την υποχρέωση και να την εμπλέκετε με τον Θωμά.
Μπορείτε επομένως να ηρεμήσετε αφού δεν έρχονται για τον Θωμά, αλλά για έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων , όπως γίνεται σε όλες τις παρόμοιες επιχειρήσεις, αλλά και σε όλους τους Δήμους.

ΘΕΜΑ : Δημοσίευμα για το κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου,
“Στο εδώλιο και η Καράπα για τη σκανδαλώδη υπόθεση”

Στην εφημερίδα σας της 27ής Οκτωβρίου 2022 αναφέρεστε στην περιπέτεια του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αλιβερίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρετε ότι μετά από πέντε χρόνια εισήχθη για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, η μήνυση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά κατά της πρώην Δημάρχου Καράπα Αικατερίνη και της εταιρείας ¨ Εύριπος ΑΤΕ¨.
Σε άλλο σημείο επίσης αναφέρετε ότι: Το 2017 ο Μπουραντάς έκανε μήνυση για απάτη στους εκπροσώπους της εταιρείας και την Κατερίνα Καράπα. Υποστήριζε ότι η πρώην Δήμαρχος γνώριζε ότι έπρεπε να πληρώσει τις 170.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank και όχι στην εταιρεία όπως έκανε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας, να λέτε ψέματα και με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αλήθεια. Όπως φαίνεται πήρατε το κατηγορητήριο και ότι έχει γράψει ο ανακριτής, αλλά και τα άλλα θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης και αυτά τα αποδίδετε σε εμένα ενώ γνωρίζατε ότι δεν είναι αλήθεια.
Παρακαλώ να διορθώσετε τα πράγματα και να μη συκοφαντείτε με τέτοια άνεση, γιατί εγώ δεν είμαι ανακριτής να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αυτό που έμαθα από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αλιβερίου, έχουν γίνει εργασίες μόνο σε χωματουργικά και το κόστος των εργασιών είναι 13.500 ευρώ, ενώ ήδη είχαν πληρωθεί πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επομένως, η μήνυση στρέφεται μόνο κατά του εργολήπτη και ότι άλλο έχει γίνει είναι θέμα των δικαστικών αρχών. Όσον αφορά στην προσφυγή ( αίτηση αναίρεσης) απόφασης της Eυrobank, εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2017 και εκδόθηκε η απόφαση τον Ιούνιου του 2017, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Δήμου κατά της απόφασης της Eυrobank.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι και το 2014, το εξώδικο που είχε γίνει τότε, δεν αναφέρεται σε Πρόσωπα, αλλά με την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας, ζητήθηκε ο έλεγχος των Οικονομικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, για να αποδειχθούν τα ψέματα σας στέλνω την μηνυτήρια αναφορά που έχω καταθέσει.

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Χαλκίδα: Δύο συλλήψεις για παράνομο ψάρεμα από το Λιμενικό – Για απείθια και βία συνελήφθη εκτός των άλλων ο δεύτερος

Καιρικά Φαινόμενα

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Μαρουσάκης: Γιατί ο Νοέμβριος θεωρείται καιρικά επικίνδυνος μήνας