Σοφία Νικολάου: “Χρειάζονται τομέα για να υπάρξει έκρηξη του τουρισμού στην Εύβοια”

Σοφία Νικολάου

Η σημαντική εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Εύβοιας για το μέλλον του τουρισμού στο νησί, συγκέντρωσε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το νομό μας, όπου ήταν καλεσμένος εκτός των άλλων και ο Δημήτρης Φραγκάκης, γ.γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Και η αλήθεια είναι ότι η Εύβοια χρειάζεται τέτοιες διευρυμένες συσκέψεις για έναν τομέα που αποτελεί «πνεύμονα» ανάπτυξης και βασική πηγή εισοδήματος για πολλούς Ευβοιώτες.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν ενδιαφέρουσες και θα αποτελέσουν τη βάση για έναν ευρύτερο διάλογο των φορέων της Εύβοιας με την επίσημη πολιτεία.

Ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, η τουριστική ανάπτυξη είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχε ενεργά και η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου, η οποία έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την «ανάσταση» του νομού μας. Οι προτάσεις της για νέους οδικούς άξονες, για σημαντικά έργα υποδομής, για ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και για ισορροπημένη βιώσιμη ανάπτυξη η οποία δεν θα στηρίζεται μόνο στις ανεμογεννήτριες, ακούγονται με πολύ ενδιαφέρον από τους πολίτες.

Η κ. Νικολάου σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση για τον τουρισμό, αφού συνεχάρη τον ΕΟΤ και το Επιμελητήριο για την οργάνωση της διευρυμένης συζήτησης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί Ελλάδας, μετά την Κρήτη, σε απόσταση αναπνοής από την Αττική και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αλλά και σε άμεση επαφή με τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, δεν μπορεί να είναι τουριστικά απομονωμένο. Χρειάζονται τομές προκειμένου η Εύβοια να γίνει κορυφαίος προορισμός για Ελληνες και ξένους τουρίστες. Κυρίως για τους δεύτερους μιας και ο εγχώριος τουρισμός ήταν αυτός που στήριζε επί χρόνια την Εύβοια.

Τώρα χρειάζονται άλλου είδους παρεμβάσεις, ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εχω τονίσει επανειλημμένα ότι χωρίς μεγάλα έργα υποδομής η Εύβοια δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Χωρίς το οδικό «σταυρό» που θα συνδέει το Βορρά με το Νότο, την Ανατολή με τη Δύση, δεν μπορούν να κινηθούν τουρίστες και μόνιμη κάτοικοι. Χωρίς βελτίωση των δρόμων που οδηγούν στις πανέμορφες παραλίες μας, δεν θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε κι άλλους τουρίστες.

Η Εύβοια έχει μοναδικά πλεονεκτήματα που, με τη στήριξη της Πολιτείας και πολλή δουλειά από όλους μας, μπορούν να τη βγάλουν από την τουριστική απομόνωση».

νικολαου1 4

νικολαου2 3

νικολαου3 1

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News