in , ,

Σοφία Νικολάου: ” Πάρτυ” με τα λεφτά του δημοσίου κάνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σοφία Νικολάου

Σε ακόμη μια, νέα απευθείας και προκλητική ανάθεση προμήθειας προχώρησε η Ευβοιώτισσα γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Έπειτα από την ανάθεση προμήθειας μασκών στις φυλακές, σε εταιρεία που εμπορεύεται αναρτήσεις για αυτοκίνητα έναντι 47.700 ευρώ, σε ταξίδι στην Κώ για υπηρεσιακούς λόγους κόστους άνω τον 3.000 ευρώ για 5 ημέρες….αλλά και δύο αναθέσεων προμήθειας , συνολικής αξίας 291.659 ευρώ μασκών και αντισηπτικών στις φυλακές της χώρας, σε ένα… μπακάλικο, franchise κατάστημα της αλυσίδας super market Bazzar, η κ. Νικολάου ξαναχτύπησε.

Οι καταγγελίες η μια μετά την άλλη στο Eviathema.gr – Προκαλεί ο Πρόεδρος της ΤΚ Ψαχνών Μιχάλης Καλαβρής – Έβαλε τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν το χώρο έξω από το σπίτι του και τα υπόλοιπα Ψαχνά πνίγονται στη λάσπη [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Αυτή τη φορά υπέγραψε στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 απόφαση βάσει της οποίας ανατέθηκε η προμήθεια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως (7.940 κουτιών των 100 τμχ γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως) για την κάλυψη όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου, στην εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε. Το κόστος της ανάθεσης ανήλθε σε 147.287 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος του κάθε ενός από τα 7.940 κουτιά που περιέχουν 100 τεμάχια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως κοστολογήθηκε σε 17.50 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό όμως που φαίνεται πως είναι αρκετά υπερκοστολογημένο, όπως κατήγγειλε και ο Παύλος Πολάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιοποίησε ανάθεση σύμβασης προμήθειας (δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2020), γαντιών μη αποστειρωμένων νιτριλίου μιας χρήσεως που υπογράφηκε από τον προϊστάμενο του κλάδου διαχειριστικής-τεχνικής υποστήριξης και πληροφορικής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται δηλαδή για τα ίδια γάντια νιτριλίου μιας χρήσεως για τα οποία η Σοφία Νικολάου υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης των 147.287 ευρώ. Η σύμβαση της ΕΛ.ΑΣ. κόστισε 622.682,64 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ανατέθηκε στην εταιρεία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ E.E.», προς «κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Αυτό που παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην σύμβαση ανάθεσης της ΕΛ.ΑΣ., είναι η κοστολόγηση του κάθε τεμαχίου γαντιών. Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανέθεσε την προμήθεια για 6.637.700 τεμάχια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως, ήτοι 66.377 κυτία των 100 τεμαχίων. Η τιμή ανά τεμάχιο, χωρίς τον ΦΠΑ, ανήλθε σε 0,0885 ευρώ, ήτοι 8,85 ευρώ έκαστο κυτίο των 100 τεμαχίων. Μισή τιμή σχεδόν δηλαδή συγκριτικά με την κοστολόγηση που πραγματοποιήθηκε στη σύμβαση ανάθεσης που πραγματοποίησε η Σοφία Νικολάου.

Μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου έκανε λόγο περί «δήθεν σκανδάλου». Κι αυτό γιατί υποστήριξε πως η κοστολόγηση που πραγματοποίησε στην επιίμαχη σύμβαση ανάθεσης ήταν τόσο αυξημένη επειδή «η ζήτηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα». Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της γ.γ. Αντεγκληματικής πολιτικής αναγράφεται ότι «η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε την χαμηλότερη τιμή. Οι υπόλοιπες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,35 ευρώ, 20,75 ευρώ. Αυτονόητα έγινε δεκτή η προσφορά των 17,5 ευρώ ως η πλέον συμφέρουσα».

Σχετικά με το γεγονός ότι η σύμβαση ανάθεσης που πραγματοποιήθηκε, είχε τόσο χαμηλότερο κόστος η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υποστήριξε ότι «μήνες νωρίτερα-όταν η ζήτηση στην αγορά ήταν ελάχιστη- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενήργησε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία. Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία». Αυτός είναι και ο λόγος που η Γενική Γραμματεία κρίνει κάθε σύγκριση των δύο συμβάσεων ανάθεσης «άτοπη και καταχρηστική», αφού αν έκανε «έκανε διαγωνισμό τον Οκτώβριο η τιμή θα ήταν 8-9 ευρώ κι αν το Υπουργείο έκανε διαγωνισμό τον Δεκέμβρη, με τη μισή Ευρώπη σε καραντίνα, η τιμή θα ήταν 17-18 ευρώ».

Μόνο που η πραγματικότητα φαίνεται διαψεύδει την κ. Νικολάου. Κι αυτό γιατί υποστηρίζει πως η ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε «μήνες νωρίτερα» ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, ενώ η επίμαχη σύμβαση ανάθεσης δημοσιεύθηκε, όπως προαναφέρθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2020. Ακόμη χειρότερα για την . Νικολάου, η ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να πραγματοποίησε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό όπως υποστήριξε. Κι αυτό γιατί στο άρθρο της επίμαχης σύμβασης αναγράφεται ότι για την απόφαση ανάθεσης έχει ληφθεί υπόψη η «από 18-11-2020 ηλεκτρονική επιστολή του οικονομικού φορέα με την επωνυμία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ. «DYNAMIC HELLAS» και τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά έγγραφα, που αφορούν στην αποδοχή των όρων της προαναφερόμενης πρόσκλησης και στην υποβολή προσφοράς για την εν θέματι προμήθεια…». Δηλαδή, η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. απηύθυνε πρόσκληση στην συγκεκριμένη εταιρεία, -που αποδέχθηκε τους όρους της σύμβασης- και όπως προκύπτει δεν πραγματοποίησε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.

Σε ακόμη μια νέα απευθείας και προκλητική ανάθεση προμήθειας προχώρησε η Ευβοιώτισσα γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Πηγή Πληροφοριών DocumentoNews

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

 

Χαλκίδα Νέα Νίκος Τσακανίκας

Υπόθεση Δολοφονίας Τσακανίκα: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης – ” Αφού τον σκότωσαν, έφαγαν, ήπιαν και άκουσαν μουσική”

Αγία Παρασκευή

Live Μετάδοση της Θείας Λειτουργίας – Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος