Σοφία Νικολάου στον ΣΚΑΙ: «Ο απόλυτος φαρισαϊσμός του κ. Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς»

Σοφία Νικολάου

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα», βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.

Οι παρεμβάσεις της κ. Νικολάου αφορούσαν στα οικονομικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες. Ένα μέτρο που έχει στόχο την ενίσχυση των οικογενειών προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Η κ. Νικολάου, έχοντας μιλήσει τους τελευταίους μήνες με εκατοντάδες επιχειρηματίες στην Εύβοια, τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών με 100 ή 120 δόσεις και τα χρέη των επιχειρήσεων στον ΕΦΚΑ.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς. Όπως διευκρίνισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή του νόμου 4354/2015 του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέστρεψε στα funds να αγοράζουν τα δάνεια χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δανειοληπτών.

«Θέλω να υπενθυμίσω, επίσης, ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετήθηκε ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειστές», τόνισε η κ. Νικολάου.

Αναφερόμενη στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, για πάγωμα πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές η υποψήφια βουλευτής είπε:

«Πρόκειται για τον απόλυτο πολιτικό φαρισαϊσμό του κ. Τσίπρα. Επί των ημερών του βγήκαν σε πλειστηριασμό 30 χιλιάδες κατοικίες».

Τέλος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε τα κόκκινα δάνεια από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 43%-44% του συνόλου και κατάφερε να τα μειώσει περίπου στο 10%.

Διαβάστε Επίσης