Η Σοφία Νικολάου συναντήθηκε με τον Ευβοιώτη πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκο Κούκη

NIKOLAOU

Η πολιτιστική κληρονομιά της Εύβοιας, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα της σύγχρονης εποχής, είναι μοναδική παρακαταθήκη για τον τόπο μας.

Και ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι μια σπουδαία προσωπικότητα, ο φιλόλογος κι εκπαιδευτικός, Νίκος Κούκης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, είναι Ευβοιώτης.

Με καταγωγή από τις Κονίστρες της Κύμης, ο κ. Κούκης, από το 2020 έχει αναλάβει την ανασυγκρότηση του σημαντικού αυτού Ιδρύματος που σκοπό έχει να αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και να τον μεταφέρει σε όλο τον κόσμο.

Και θα ήταν μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Ευβοιώτες να εκμεταλλευτούν τον διακεκριμένο επιστήμονα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία και τον πολιτισμό.

Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε και συνομίλησε με τον κ. Κούκη. Κι όπως μάθαμε μίλησαν συνολικά για τις δράσεις του Ιδρύματος αλλά και ειδικότερα για τον τρόπο που θα μπορούσε να αναδειχθεί ο πολιτισμός του νομού μας.

Η Εύβοια έχει μοναδικά μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, εκπληκτικά κτίρια, εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά και χαρακτηριστικά δείγματα του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού, που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν τουριστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Γι’ αυτό κι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο συμπατριώτης μας, Νίκος Κούκης, βρίσκεται σε καίρια θέση στο χώρο του Πολιτισμού.

Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου ανέφερε: «Ηταν τιμή μου να γνωρίσω και να συνομιλήσω με τον Νίκο Κούκη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Συζητήσαμε ειδικά για την Εύβοια, κοινή πατρίδα και των δύο, για το πώς θα μπορούσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού να βοηθήσει ώστε να αναδειχθεί η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει ο τόπος μας».