Σοκαριστικό ατύχημα στην Γυμνού Ευβοίας – Σε σύλληψη οι υπεύθυνοι του έργου – Είχαν δώσει εντολή για διακοπή ρεύματος στην περιοχή;

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ_ΓΥΜΝΟΥ_ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

Σοκαριστικό για όλη την Εύβοια, το πολύνεκρο ατύχημα που σημειώθηκε εχθές Πέμπτη 01/04 το μεσημέρι στο Γυμνό Ευβοίας, όπως δημοσίευσε το eviathema.gr κοντά στην Ερέτρια, όπου 3 άτομα έχασαν ακαριαία την ζωή τους, ενώ ακόμη ένα βρίσκεται με πολλαπλά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας…

Λίγο μετά το συμβάν, το τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδος, προχώρησε σε 3 προσαγωγές στα πλαίσια της διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο εργοδηγός, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου καθώς επίσης γίνονται έρευνες για το αν είχε δοθεί εντολή να υπάρξει διακοπή ρεύματος για την διεκπεραίωση των εργασιών.

Στη συνέχεια, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Συγκεκριμένα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η πρόκληση σωματικών βλαβών, για τον 35χρονο άνδρα που τραυματίστηκε αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το όχημα με το οποίο είχαν μεταβεί οι εργάτες στο σημείο του έργου, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο ΑΤ Ερέτριας, ώστε να γίνει και σε αυτό, αυτοψία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες αναβάθμισης, σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ

Το τραγικό εργατικό “ατύχημα” στο Γυμνό Ευβοίας, με θύματα 3 νεκρούς εργάτες κι έναν ακόμη τραυματία, που εκτελούσαν εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, είναι ένα ακόμη στυγνό εργοδοτικό έγκλημα.

Δεν φταίει ούτε η τύχη, ούτε η “κακιά” στιγμή. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ’ αυτά τα εγκλήματα κι αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στον βωμό του κέρδους. Είναι επίσης το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, που προωθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής “απελευθέρωσης” της ενέργειας.

Απαιτείται η άμεση απόδοση των ευθυνών τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, όσο και στον ΑΚΤΩΡ, τον εργολάβο, που πραγματοποιούσε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των τριών θυμάτων του εργατικού εγκλήματος στο Γυμνό και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία.

Εφιαλτική η βόλτα για δύο κορίτσια: Τις ξυλοκόπησαν και τις βίασαν 8 άντρες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

ΠΑΝΙΚΟΣ – Σκάνδαλο μεγατόνων για τον Δημήτρη Θωμά – Για κακουργηματικές πράξεις η παραπομπή του πρώην Δημάρχου Κύμης

Δομή Ριτσώνας: Μετανάστης βρέθηκε μαχαιρωμένος – Μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Μπήκαν βράδυ και του ρήμαξαν την επιχείρηση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο