Σπύρος Πνευματικός: «Εθελοντισμός σημαίνει υπευθυνότητα και ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό»

pnevma

Στην ειδική εκδήλωση βράβευσης εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων της ΠΕ Εύβοιας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός την Κυριακή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Πνευματικός απένειμε βραβείο στους εθελοντές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Στερεάς Ελλάδας, μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες.

Ο βουλευτής συνεχάρη το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Στερεάς Ελλάδας που, με βασικό όραμα την προσφορά στην κοινωνία μέσω του εθελοντισμού, μαθαίνει στα παιδιά μας, δηλαδή στο μέλλον μας τις πραγματικές αξίες και τον ουσιαστικό τρόπο ζωής.

«Εθελοντισμός σημαίνει υπευθυνότητα, σημαίνει ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό. Όταν, επίκεντρο της κάθε σας δράσης παραμένει πάντοτε το παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με βασικό στόχο, μέσω της χαράς και της προσπάθειας, μέσω της μεγάλης αξίας του Εθελοντισμού να γίνει ο αυριανός υπεύθυνος, χρήσιμος και ελεύθερος πολίτης, αυτό φτάνει για να αξίζετε το σεβασμό και τον θαυμασμό όλων μας. Θα ευχηθώ τα πολλά χρόνια της ιστορίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Στερεάς Ελλάδας που μεγαλώνει με αξίες και τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά της Εύβοιας να είναι μόνο η αρχή αυτού του πραγματικά σπουδαίου έργου σας» ανέφερε στο χαιρετισμό του.

Συνεχάρη, επίσης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης που τιμά την εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό θετικά πρότυπα για όλη την κοινωνία.