Σπύρος Πνευματικός: «Κοινός στόχος η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στην Εύβοια»

Άδωνις Πνευματικός

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ευχαρίστησε ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την απόφαση ένταξης ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Καρύστου, που αφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για το έργο: «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ οικισμών Ν. Στύρων, Στύρων» και την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΑ)» , που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η Πράξη αφορά στα δίκτυα συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων των οικισμών Στύρων και Νέων Στύρων του Δήμου Καρύστου, καθώς και στην εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων των δύο οικισμών. Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης, το οποίο προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 9.064.747,17 Ευρώ.

Ο βουλευτής κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό ζήτησε, επίσης, να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας και να δρομολογηθεί η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής.