Σπύρος Πνευματικός: «Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα ανάκαμψης του πρωτογενούς τομέα»

Σπύρος Πνευματικός

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση αναφορικά με τα νέα μοντέλα καλλιέργειας, τα προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και τις νέες συνθήκες, για να μπορέσει να έχει μέλλον, τόνισε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ.

Ο βουλευτής παρευρέθηκε, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ στο πλαίσιο δράσεων προβολής του τρέχοντος LEADER, CLLD-LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας 2014-2020, στη Ιστιαία, στο χώρο του Μουσείου του Κυνηγετικού Συλλόγου και είχε ως θέμα την προσοδοφόρα καλλιέργεια τρούφας στο νέο δάσος, δυνατότητες και προοπτικές.

Ο κ. Πνευματικός, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος αποτελεί μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη και πρόσθεσε, ότι η ενημέρωση όλων όσων ήδη ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή ή εκείνων που θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον, αναφορικά με τις νέες μεθόδους και καλλιέργειες δίνει την δυνατότητα όχι μόνο της περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης, αλλά κυρίως της επιβίωσης –ειδικά- στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις, υπάρχουν τα αναπτυξιακά κίνητρα που είναι απαραίτητα για την υλοποίησή τους και φυσικά υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα, που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και που μπορούν να δώσουν απαντήσεις και κατευθύνσεις για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας στην αγροτική ανάπτυξη, βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και προώθησης της απασχόλησης.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάκαμψης του πρωτογενούς τομέα, για να μείνουν «ζωντανά» τα χωριά μας, για να υπάρχει μέλλον.

Τέλος, συνεχάρη τους ανθρώπους της Αναπτυξιακής Εύβοιας για το έργο και τη βοήθεια που προσφέρουν, καθώς μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουν δίνεται η δυνατότητα της ενημέρωσης για τα εργαλεία συν- εργατικότητάς , που προσφέρονται από την κοινωνική οικονομία, ως ένα εναλλακτικό μοντέλο που προσφέρει ένα κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν εναλλακτικές λύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Στο περιθώριο της ημερίδας ο Σπύρος Πνευματικός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του Συσκευαστηρίου σύκων στην περιοχή.

Image 16 1667670523696643 1667670524904021