in ,

Σπύρος Πνευματικός: «Μέσα από τη σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων εξασφαλίζουμε την αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων της Εύβοιας»

Σπύρος Πνευματικός Στέλιο Πέτσα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ο βουλευτής έθεσε σειρά ζητημάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης υποδομών στη βόρεια Εύβοια, ζητώντας παράλληλα να εξεταστούν αιτήματα, που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης-Αγίας Άννας και έχουν σχέση με δράσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Πνευματικός ζήτησε τη συνδρομή του αναπληρωτή Υπουργού, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι οικισμού Αγίου Γεωργίου και Λιχάδας, το οποίο εντάθηκε μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως σημειώθηκε ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού προχώρησε άμεσα στη σύνταξη μελέτης για την υδροδότηση των δύο οικισμών ύψους 800.000 ευρώ. Το εν λόγω έργο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε, ότι θα ενταχθεί στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην αίτημα ανάκλησης του όρου ανάληψης Νομικών Δεσμεύσεων για το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ.Κ Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού» για να μπορέσει να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη κατασκευής του, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, κάτι για το οποίο, επίσης, υπήρξε η δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα.

Επίσης, ο βουλευτής έθεσε το αίτημα ένταξης της Πράξης: «Αποχέτευση Οικισμού Ροβιών – Αναβάθμιση ΕΕΛ Λίμνης Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας» στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» ύψους 2.115.348,24 €,

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε και για την ένταξη του έργου «Εξοικονόμηση ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καρύστου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 3.234.576,62 Ευρώ.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι, ότι αξιοποιώντας σωστά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, θα στηριχθούν εμπράκτως οι Δήμοι της Εύβοιας και οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, ο κ, Πνευματικός ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκρισή του στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την ένταξη του έργου κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Διαβάστε Επίσης

Αιδηψός: 26χρονος εργάτης τραυματίστηκε μέσα σε αλιευτικό σκάφος – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο

Σοκαριστικό τροχαίο στο Φάρο Αυλίδας με μια τραυματία – Την απεγκλώβισαν οι Πυροσβέστες [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Θανατηφόρο τροχαίο στην Σκύρο μετά από σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ

Τραγωδία στην Επαρχιακή οδό Θηβών – Χαλκίδας: Άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός από το φορτηγό του

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Ληλαντίων [ΦΩΤΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βόρεια Εύβοια: Βραβείο ρομποτικής για το Νηπιαγωγείο Λίμνης

Πανικός στην Χαλκίδα: Οδηγός αυτοκινήτου ξυλοκόπησε ποδηλάτη στην μέση του δρόμου