Σπύρος Πνευματικός: «Να ληφθούν μέτρα για την επανεκκίνηση της εστίασης»

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Τα προβλήματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες εστίασης-αναψυχής και ψυχαγωγίας και τα αιτήματά τους έθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 συμμετείχε ο πρόεδρος του Σωματείου της Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζεύς» κ. Ευθυμίου Βασίλης, καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων Αχαΐας, Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής ζήτησε να εξεταστούν τα αιτήματα του πολύπαθου κλάδου της εστίασης, να αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος και να γίνουν οι δομικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για τον εξορθολογισμό του κλάδου προς όφελος των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα και ζήτησε να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα, προκειμένου εν συνεχεία να εξεταστούν τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν και που θα επιτρέψουν τη λήψη μέτρων μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, για να επιβιώσουν οι επαγγελματίες εστίασης, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.