Σπύρος Πνευματικός: Ο κόσμος δείχνει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος στην πολιτική της ΝΔ και την ανάγκη μιας σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης για να προχωρήσει η χώρα μπροστά μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή ‘Χωρίς Χρώμα’ στο κανάλι Αρτ με το Γιώργο Βαθιώτη.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εφησυχασμός στη ΝΔ μετά τη σαρωτική νίκη της στις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Πνευματικός είπε πως δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, η προσπάθεια συνεχίζεται γιατί η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια, και πρέπει να βρούμε τρόπο να γεμίσει συνειδητά, σύμφωνα βέβαια με την επιθυμία των πολιτών.

«Διλήμματα δεν υπάρχουν, ο σοφός λαός θα αποφασίσει. Αυτό που επιθυμούμε εμείς ως ΝΔ είναι να πετύχουμε την αυτοδυναμία γιατί με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε μια καλή πολιτική κατάσταση και σταθερότητα στη χώρα μας που είναι απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουμε την επόμενη τετραετία» σημείωσε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Πνευματικός υπενθύμισε ότι, με τις βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η Βουλή που θα εκλεγεί δεν θα είναι αναθεωρητική. Ουσιαστικά, γίνεται συζήτηση και ακούγονται σενάρια για ένα θέμα που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.

Σε ερώτηση για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, ο υποψήφιος βουλευτής είπε πως πρέπει να δοθεί μία λύση αλλά αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση. Πάντως, σημείωσε πως από τη στιγμή που υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία για κάποιες οφειλές, πρέπει να ακολουθήσει ο κόσμος τον κανόνα και αν δεν μπορεί, να επιχειρήσει μια ατομική ρύθμιση. Δεν πρέπει να καταλήγουμε στο λαϊκισμό και να εξομοιώνουμε αυτούς που αδυνατούν αντικειμενικά να πληρώσουν με όσους ενδεχομένως δράττονται της ευκαιρίας ότι είναι προεκλογική περίοδος και προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν, ούτε να στέλνουμε στον γενικό πληθυσμό που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του το μήνυμα ότι κακώς πληρώνει.

Τόνισε, πάντως, ότι ακόμα και τώρα, κάθε πολίτης με τον ΑΜΚΑ του μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν, σε δημόσια δομή ή νοσοκομείο, και να του συνταγογραφηθούν κανονικά τα φάρμακα που θα του χρειαστούν.

Για το θέμα των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, ο κ. Πνευματικός είπε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο διαφορετικές φιλοσοφίες: από τη μία, η φιλοσοφία της ΝΔ με την οποία κυβέρνησε 4 χρόνια, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από πολλές οικονομικές δυσκολίες, να αυξήσει το ΑΕΠ και τους μισθούς, να φέρει τη χώρα ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα, και από την άλλη η ισοπεδωτική οικονομία, που θέλει οι άνθρωποι να πληρώνονται βάσει των αναγκών τους, και όχι βάσει των ικανοτήτων και της δουλειάς τους.

«Η ΝΔ πιστεύει ότι είναι πολύ καλύτερο να μεγαλώσεις την πίτα για να μπορέσεις να μοιράσεις περισσότερα κομμάτια στον κόσμο, παρά να τη μικρύνεις και να τη μοιράσεις ισόποσα. Η πίτα δεν μπορεί να μεγαλώσει όταν αυξάνουμε τους φόρους στους πολίτες» ανέφερε.

Όπως είπε, ο κόσμος δείχνει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη ΝΔ γιατί στα 4 χρόνια που κυβέρνησε πρόσφερε ασφάλεια, κάτι που φάνηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών αφού, μετά από 4 δύσκολα χρόνια με πολλές κρίσεις, το κόμμα κατάφερε να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία επικροτεί την πολιτική της ΝΔ.

Για το ζήτημα του αφορολόγητου των γονικών παροχών, ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι στη χώρα μας μεγαλώσαμε όλοι με νοοτροπία να αποκτήσουμε ένα σπίτι και να το μεταφέρουμε στο παιδί μας. Είναι πολύ σημαντικό ένας γονιός να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι η περιουσία του έχει μοιραστεί στα παιδιά του με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί χωρίς να δημιουργούνται κληρονομικά προβλήματα στο μέλλον, και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τους πλούσιους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πνευματικός είπε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα πέρασε μια δεκαετή κρίση και είμαστε σε φάση ανάρρωσης, οι γενικοί οικονομικοί δείκτες είναι οι πρώτοι που βελτιώνονται, και η μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στον κόσμο είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει, εφόσον υπάρξει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις επόμενες εκλογές.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ