Σπύρος Πνευματικός: “Ο κορονοϊός στις ΗΠΑ αντιμετωπίζεται πια σαν μία ίωση και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όλοι”

mega pnevmatikos

Στην πρωινή εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη μίλησε σήμερα ο Σπύρος Πνευματικός Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ και Καθηγητής Ορθοπεδικής ΕΚΠΑ.

Σε ερώτηση του κ Χασαπόπουλου σχετικά με την «κατάρρευση» που παρουσιάζουν τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας αυτήν την περίοδο, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοιού, ο κ Πνευματικός απάντησε ότι διαφωνεί με τη θέση αυτή και τη θεωρεί υπερβολική ως προσέγγιση φέρνοντας για παράδειγμα το ΚΑΤ στο οποίο είναι ο ίδιος Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής και στο οποίο και τα τακτικά χειρουργεία πραγματοποιούνται κανονικά και ράντζα δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν στους διαδρόμους αν και ήταν και αυτό νοσοκομείο αναφοράς Covid και εξ αυτού είχε δεχθεί μεγάλη πίεση.

Στη συνέχεια σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με το πως γίνεται να συμβαίνει περιστατικά εκτός Covid όπως πχ ένα παθολογικό συμβάν να νοσηλεύεται δίπλα σε ασθενείς με Covid ο Βουλευτής απάντησε ότι τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά πια από την αρχή της πανδημίας μιας και είμαστε ήδη στον 3ο χρόνο από την αρχή της και ότι αυτό δεν ισχύει. Σημαντικό είναι να δούμε πως βλέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όπως είπε, τον κορωνοιό και αναφερόμενος στις ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά ότι αντιμετωπίζεται πια σαν μία ίωση και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όλοι. Να μην υπάρχει συνεχόμενος πανικός. Η χώρα μας αναλογικά με τις δυνατότητες της και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν ένας πρωτόγνωρος ιός ανταπεξήλθε πολύ καλά και ήταν σε ανάλογα νούμερα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Σχετικά με την 4η δόση ο κ Πνευματικός ανέφερε ότι δεν μπορεί κανένας με βεβαιότητα να απαντήσει αν είναι απαραίτητη εφόσον δεν υπάρχουν ακόμα επιστημονικά δεδομένα για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας ο Βουλευτής τόνισε ότι η χρήση μάσκας αφορά στην προσωπική προστασία του καθενός μας όπως και στο να σταματήσει η περαιτέρω μόλυνση από τον ιό και γι αυτό συμφώνησε απόλυτα με την κα Παγώνη η οποία ανέφερε ότι θα πρέπει πάντα να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας όπως και τους κανόνες υγιεινής που από την αρχή έχουν επισημάνει οι επιστήμονες. «Πλέον πρέπει μετά από τόσο διάστημα να έχουμε και εμείς οι ίδιοι αναπτύξει μια σχετική ευαισθησία καθώς και να έχουμε την απαραίτητη ψυχραιμία γιατί κανένας δεν μας αποκλείει την πιθανότητα κάποια στιγμή να νοσήσουμε».

Ο κ Χασαπόπουλος έθεσε το θέμα των πρόωρων εκλογών αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό ο οποίος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αν και παρόλα αυτά γίνονται πολλές προεκλογικές περιοδείες από όλους τους βουλευτές. Ο κ Πνευματικός επεσήμανε ότι οι περιοδείες γίνονται πάντα εφόσον είναι υποχρέωση του κάθε βουλευτή να βρίσκεται κοντά στον κόσμο της περιφέρειας στην οποία και εκλέγεται. Όπως είπε θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας γεγονός που μόνο μία φορά έχει συμβεί από Κυβέρνηση της ΝΔ αν κοιτάξει κανείς την πολιτική ιστορία της χώρας μας.

2222222222222222222222222222222222