in ,

Σπύρος Πνευματικός: «Στόχος μας να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη»

Σπύρος Πνευματικός Στόχος μας να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη

Στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί το 14ο Συνέδριο της ΝΔ – που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Μαΐου στην Αθήνα – και στα συμπεράσματα που αναμένεται να εξαχθούν αναφέρθηκε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 96,5 fm της Χαλκίδας και στον Δημήτρη Αποστόλου.

Επεσήμανε ότι το βασικό πλαίσιο του Συνεδρίου ορίζεται από το σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη», αναδεικνύοντας το κοινωνικό και προοδευτικό πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, στόχος είναι να σταλεί σαφές μήνυμα στους πολίτες, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ν’ αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει στην παρούσα συγκυρία, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές τομές που ήδη έγιναν και έχουν θετικό πρόσημο. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι βασική επιδίωξη είναι να παρουσιαστεί και ο βασικός σχεδιασμός του μέλλοντος, οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου.

Όσον αφορά ειδικότερα την επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε δέσμη εθνικών μέτρων, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, για την άμεση ανακούφιση των πολιτών, προσέχοντας να μην εξαντληθούν οι δυνατότητες στήριξης σε βάθος χρόνου.
Στη συνέχεια, ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας απάντησε, ότι όλο το κυβερνητικό σχήμα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στα κίνητρα που θα δοθούν ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν στον τόπο τους και να έχουν μόνιμη και σταθερή απασχόληση. Παράλληλα, δρομολογούνται τα μεγαλύτερα σχέδια που θα αλλάξουν ριζικά το χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θεσμό «Γιατρός για όλους» που προβλέπει το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε, ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Όπως είπε: «Ο προσωπικός γιατρός είναι ο κλειδοκράτορας της δημόσιας υγείας. Είναι ο άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή τον καλείς, πριν χρειαστεί να επισκεφθείς έναν πιο εξειδικευμένο ιατρό. Έτσι, θα αποφεύγονται οι αναμονές και οι καθυστερήσεις, που παρατηρούνται σήμερα. Είναι βέβαιο, ότι η λειτουργία του θεσμού θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των δημόσιων δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής – Αναδρομική επιστροφή του 60% όλων των επιβαρύνσεων στο ρεύμα

Χαλκίδα: Τροχαίο στην Έξω Παναγίτσα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πένθος για τον Δήμο Μαντουδιου Λίμνης Αγίας Άννας – Απεβίωσε την νύχτα 62χρονη υπάλληλος του βοήθεια στο σπίτι

Ψαχνά: “Καμπάνα” σε επιβάτη του ΚΤΕΛ που πήγαινε για Βόρεια Εύβοια γιατί δεν φορούσε μάσκα

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στην Χαϊνά – Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σκιάθος: Έσπασε την οθόνη του ΑΤΜ επειδή… νευρίασε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Λογαριασμός Ρεύματος

Ρεύμα: Σε ποιους επιστρέφονται έως και 600 ευρώ – Όλα τα νέα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας