,

Σπύρος Πνευματικός: Τι είπε σήμερα για το θέμα της αναστολής λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ στην εκπομπή μαζί το πρωί ο Βουλευτής της ΝΔ

11 Μαΐου 2020, 5:40 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
 Σήμερα στο ραδιόφωνο 96,5 της Χαλκίδας και στην εκπομπή Μαζί το Πρωί με τον Δημήτρη Αποστόλου μίλησε ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, κ Σπύρος Πνευματικός σχετικά με το θέμα της αναστολής λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ.

Δείτε τα πόθεν έσχες των Βουλευτών της Εύβοιας

Τόνισε αρχικά ότι και οι δύο Υπουργοί, κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κοινό αίτημα όλων για συνάντηση μαζί τους και αγκάλιασαν το πρόβλημα προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Το σημαντικότερο σημείο όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής είναι ότι η προσπάθεια ήταν συνεργατική και γι’ αυτό πέτυχε. Όλοι οι θεσμοί, οι Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ο πρώην Δήμαρχος αλλά και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.
Το πρώτο βήμα ήδη έγινε εφόσον σε επικοινωνία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ τέθηκαν οι βάσεις για την, τηρουμένων των συνθηκών, καλή έκβαση της υπόθεσης. Ο κ. Περιστέρης, όπως είπε ο κ Πνευματικός, διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ στο Μαντούδι δεν κλείνει, αλλά αναστέλλει ορισμένες από τις δραστηριότητές του, με επενδυτικό σκοπό την πλήρη επαναλειτουργία ως το τέλος του έτους και επαναπρόσληψη των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν με την εθελούσια έξοδο και θα το επιθυμούν. Επίσης ανέφερε ότι θα τους δοθεί η δέουσα αποζημίωση.
Ο Βουλευτής συμπλήρωσε ότι η κρίση, τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική, που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό είναι πρωτόγνωρη και παγκόσμια. «Ζούμε σε έναν πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.
Επειδή σε τέτοιες κρίσεις οι οικονομικά ασθενέστεροι πλήττονται περισσότερο, η Κυβέρνηση ήδη έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα στήριξής τους και ετοιμάζει επιπλέον γενικότερο πλάνο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δημόσια έργα και επενδύσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Το ζητούμενο είναι όπως επεσήμανε ο κ Πνευματικός να είναι έτοιμοι οι ενδιαφερόμενοι όταν θα παρουσιαστεί η ευκαιρία. Χρειάζονται ώριμες μελέτες και άρα πλάνο επενδύσεων από τους τοπικούς θεσμούς, που άλλωστε αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις ανάγκες της περιοχής, ούτως ώστε να αντιδράσουν άμεσα και στη συνέχεια ο κάθε φορέας, ανάλογα με την αρμοδιότητά του, να φροντίσει για την προώθηση και επίτευξη του τελικού στόχου.
«Όταν η ανεργία προβλέπεται να αγγίξει το 30% στον νομό μας καλό είναι να μην κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά να επικεντρωθούμε στην χάραξη μιας άμεσης και αποτελεσματικής πολιτικής». «Βήμα βήμα και με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. θα τα καταφέρουμε. Όχι ατομική προσέγγιση σε τόσο κρίσιμα ζητήματα. Μόνο η συνεργατική οδός και η αρμονική συνεννόηση όλων των θεσμών θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε για τον τόπο μας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.