Στη Σκύρο στις 14 Ιουνίου ο διεθνής αγώνας jet ski ανοιχτής θαλάσσης AKROPOLIS JET RAID GREECE

jetski

Στη Σκύρο θα «αγκυροβολήσει» στις 14 Ιουνίου 2023 ο διεθνής αγώνας jet ski ανοιχτής θαλάσσης με την επωνυμία AKROPOLIS JET RAID GREECE 2023.

Πρόκειται ίσως για τον μόνο διεθνή αγώνα των personal watercraft που έχει τόσο μεγάλη προβολή και θεωρείται το Dakar των θαλασσών και ο οποίος συνδιοργανώνεται για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Στο φετινό αγώνα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 50 και πλέον αθλητές με τις οικογένειες τους και τους μηχανικούς από την Χιλή, Ουρουγουάη, Βραζιλία, St.Martin, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία και από την Ελλάδα και θα συνοδεύονται από δημοσιογράφους και camera men του εξωτερικού. Η διοργάνωση έχει διεθνή προβολή μέσω του ειδικού τύπου αλλά και του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Nautical Channel πού διανέμεται σέ 80 χώρες σέ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκκίνηση του AKROPOLIS JET RAID θα γίνει από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια με προορισμό το λιμάνι της Σκύρου αφού πρώτα προηγηθεί ο γύρος του Νησιού. Μετά το πέρας της αγωνιστικής δράσης θα ακολουθήσουν οι απονομές καθώς και εορταστική εκδήλωση για τους συμμετέχοντες στην παραλία Αχερούνες στη Σκύρο.

Το AKROPOLIS JET RAID ως αγώνας jet ski ιδρύθηκε το 1998 από τον κ. Nassogne Patrick και ξεκίνησε με έντεκα πιλότους τζετ σκι και μερικούς εθελοντές, ενώ από το 2002 εξελίχθηκε και έγινε διεθνές. Το jet Raid πραγματοποιεί ετησίως 3 αγώνες σε 3 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει ήδη διεξαχθεί στις χώρες: Σενεγάλη, Μάλι, Μαυριτανία, Γκάμπια, Ουρουγουάη, Περού, Ελλάδα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία & Ιταλία, εκ των οποίων η Βραζιλία έχει κλείσει 3ετή σύμβαση. Προγραμματίζεται δε μελλοντικά να διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία, Ισραήλ και Πορτογαλία.

Το AKROPOLIS JET RAID GREECE 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου στην Κύμη Ευβοίας και συνδιοργανωτές είναι ο Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Κύμης.

Στόχος και όραμα των διοργανωτών είναι η πανελλήνια διάδοση των αγώνων jet ski, η ασφαλής χρήση αυτών των επαγγελμάτων από αγωνιζόμενους και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών καθώς και η προβολή των Ελληνικών θαλασσών και της Ελλάδας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Τα τελευταία 12 χρόνια το Akropolis jet raid έχει διοργανωθεί με απόλυτη επιτυχία στις εξής περιοχές:

2011 Σούνιο μέχρι Πόρτο Χέλι
2012 Λουτράκι μέχρι Ναύπακτο
2013 Λουτράκι μέχρι Ναύπακτο
2014 Καλαμάτα και μέχρι Κύθηρα
2015 Γλυφάδα και μέχρι Μήλο
2016 στο Βόλο / Παγασητικό και μέχρι Σποράδες
2017 στο Βόλο / Παγασητικό και μέχρι Σποράδες
2018 στον Ωρωπό και από Χαλκίδα μέχρι και Μήλο
2019 στη Αίγινα με Ισθμό Κορίνθου, Σαρωνικό και μέχρι κοντινές Κυκλάδες
2020 στο Π. Φάληρο
2021 στο Π. Φάληρο
2022 στο Βόλο / Παγασητικό και μέχρι Σποράδες

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ