Στην αντεπίθεση η Σοφία Νικόλαου καταθέτει αγωγές κατά Βαξεβάνη-Πολάκη και υπαλλήλων ΣΔΟΕ

23 Φεβρουαρίου 2023, 8:16 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Αγωγές κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και δυο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ καταθέτει αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η Πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε πόλεμο λάσπης που έχει δεχθεί λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όπως έχει δημοσιεύσει το ειδησεογραφικό σαϊτ news bomb το επίμαχο πόρισμα του ΣΔΟΕ στην ουσία απαλλάσσει την κυρία Νικολάου όμως τέσσερις σελίδες με ασαφή διατύπωση διέρρευσαν από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα Ντοκουμέντο

 

Συγκεκριμένα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έχει συντάξει Ολοκληρωμένο πόρισμα 169 σελίδων, και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, το οποίο φέρεται να αθωώνει την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που ήλεγξε τα πάντα και αποφάνθηκε ότι όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Υπάρχουν επίσης και οι αναφορές του  Ελεγκτικού συνεδρίου που βρήκε καθ όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν 4 – 5 σελίδες οι οποίες εμφανίζουν μια ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Η κ. Νικολάου, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητεί την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια, θα στραφεί νομικά  κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή.

Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.