Στην Εύβοια η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων (φώτο)

xorodia farsalon

Με μια επιτυχημένη αποστολή στην Αιδηψό της Εύβοιας ολοκλήρωσε η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων την καθόλα πλούσια σε συναυλίες και εμφανίσεις, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του covid 19, φετινή καλλιτεχνική χορωδιακή χρονιά.

xorwdia farsalwn aidipsos 2

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων από τις 7 έως 9 Ιουλίου 2022 πήρε μέρος στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αιδηψού που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της βόρειας Εύβοιας. Στην 3ήμερη διοργάνωση συμμετείχαν πέντε αξιόλογες χορωδίες από την Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Φάρσαλα και Ρουμανία. Πάνω από 200 χορωδοί και μουσικοί ένωσαν τις φωνές τους σε μια γιορτή του πολιτισμού και ταξίδεψαν μελωδικά το κοινό στις γειτονιές του κόσμου, που κατέκλυσε και τις τρεις βραδιές την πλατεία στο λιμάνι της λουτρόπολης, με ιδιαίτερη έμφαση την δεύτερη βραδιά σε συνθέσεις Ελλήνων μουσουργών. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Της Δικαιοσύνης Ήλιε» από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη με τη σύμπραξη όλων των χορωδιών επί σκηνής που μέσα σε ρίγη συγκίνησης αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που παρακολουθούσε.

xorwdia farsalwn aidipsos 3

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου ένα απαιτητικό και συνάμα ευχάριστο πρόγραμμα με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών και κατενθουσίασε το φιλόμουσο κοινό. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Την αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ δήμου Φαρσάλων κ. Νίκος Γκατζόγιας ο οποίος αφού παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την φιλοξενία και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες.

xorwdia farsalwn aidipsos 4

Οι χορωδοί των Φαρσάλων αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη βόρεια Εύβοια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά και τη φιλοξενία της λουτρόπολης. Επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στο ιστορικό μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ, όπου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία της Κυριακής. Επίσης βρέθηκαν στη γραφική κωμόπολη της Λίμνης και της Αγίας Άννας όπου μετά το δροσερό μπάνιο γεύθηκαν τους μεζέδες και το φρέσκο ψάρι της περιοχής.

xorwdia farsalwn aidipsos 5

Πηγή