Στην Εύβοια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ EVIATHEMA

Στην Ιστιαία και στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται σήμερα από το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Μπαγινέτας, καθώς και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και ερευνητών επιστημόνων υπό τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Καθηγητή κ. Σ. Χαρουτουνιάν.

Οι ειδικοί Δενδροκομίας και Μελισσοκομίας που συμμετέχουν, έχουν συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Δ. Βουρδάνο τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ι. Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτης και εκπροσώπους τοπικών φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν, ως συνέπεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Δημιουργείται πλέον μια πρώτη επιστημονική ομάδα αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή και παροχής οδηγιών διαχείρισης και επιστημονικών συμβουλών, η οποία επιπλέον συνοδεύεται από αντίστοιχη επέκταση της λειτουργίας παροχής υποστήριξης των αγροτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1540.

Αντίστοιχες ομάδες επιστημόνων ερευνητών δημιουργούνται και θα επισκεφτούν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών και καταγραφή των δεδομένων, άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επίσκεψη διευρυμένου κλιμακίου, για την έναρξη των εξειδικευμένων δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς για τους παραγωγούς της περιοχής της Β. Εύβοιας.

Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια

Ξεσπά η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά: «Ντροπιαστικό να χαίρεστε με την αγωνία και τη λύπη μιας οικογένειας»

ΣΟΚ στην Εύβοια – Αλιβέρι: 15χρονος κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από επίθεση 21χρονου νταή [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο 51χρονος Κώστας Μεταξάς από την Αμάρυνθο

Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής τα ξημερώματα

Στην Βόρεια Εύβοια η Έλενα Τσαβαλιά για να δει την οικογένειά της

5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χαλκιδέος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι