Στην Κάρυστο ο Θανάσης Ζεμπίλης για την τελετή μνήμης του Υποβρυχίου «ΤΡΙΤΩΝ Υ-5».

19 Νοεμβρίου 2023, 6:15 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης μετέβη σήμερα το πρωί στην Κάρυστο, προκειμένου να παραστεί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Υποβρυχίου «ΤΡΙΤΩΝ Υ-5», ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλου και του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχου κ. Παναγιώτη Ραδίτσα (ΠΝ).

Ο κ. Ζεμπίλης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο, μετά το πέρας της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο πάρκο Μπουρνιά της παραλίας Καρύστου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό πολεμικό υποβρύχιο “ΤΡΙΤΩΝ Υ-5”, με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Επαμεινώνδα Κοντογιάννη, εν ώρα μάχης με γερμανική νηοπομπή βυθίστηκε, με 24 μέλη του πληρώματος, στο στενό του Καφηρέα, στις 16 Νοεμβρίου 1942. Σήμερα 81 χρόνια μετά, από το ηρωικό παράδειγμα του πληρώματος του θρυλικού Υποβρυχίου αντλούμε δυνάμεις, φρόνημα και ηθικό για να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα πλέον με τις νέες αμυντικές συμφωνίες, την απόκτηση των 4 νέων φρεγατών Belharra, των 24 Rafale και την αναβάθμιση των 83 αεροσκαφών F-16 είναι πιο ισχυρή από ποτέ και έτοιμη ,ανά πάσα στιγμή, να υπερασπιστεί τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της».

ζεμπιλης καρυστος 2

ζεμπιλης καρυστος 1

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.