Όχι στην ομοφοβική ρητορική και τον ρατσισμό

30 Νοεμβρίου 2023, 2:29 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Συνάντηση με τη δυναμική και μαχητική Loatkiplus: Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποίησε χθες η Έλενα Ακρίτα στα γραφεία του κόμματος.

Η βουλευτής Επικρατείας και αναπλ. Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα & την Ισότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία για μια αναλυτική, ζωντανή και γόνιμη συζήτηση, με άξονα τον σχεδιασμό και τον συντονισμό των μελλοντικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε σχέση με την ισότητα στο γάμο και την οικογένεια, την ορατότητα, τους ξενώνες και τις δομές εν γένει υποδοχής και περίθαλψης κακοποιημένων ατόμων, καθώς και το μπούλινγκ στον εργασιακό χώρο, στο σχολείο, στην κοινότητα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προστασία των ανήλικων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, τα οποία σε μια ευαίσθητη ηλικία πέφτουν θύματα ανηλεούς εκφοβισμού που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονίες, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης και ομόθυμης καταδίκης της ομοφοβικής ρητορικής μίσους και ρατσισμού που τελευταία εντείνεται στον δημόσιο λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Ευβοιωτης Σταύρος Πηλιχός από το Αλιβέρι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που εκτός από την μοριακή βιολογία που είναι το επιστημονικό του αντικείμενο έχει διακριθεί και στην τέχνη ως ερμηνευτής τραγουδιών αλλά και δάσκαλος μουσικής!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.