Το περασμένο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ευβοίας, Θανάσης Τάρτης, επισκέφτηκε το νησί της Σκύρου όπου συνάντησε συντρόφους και φίλους.
Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με το δήμαρχο του νησιού κύριο Μαυρίκο Νίκο. Όπου είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα του νησιού ,ενώ όπως δήλωσε και στον ίδιο θα στέκεται αρωγός στο πλευρό των κατοίκων του νησιού και με όλες του τις δυνάμεις θα προσπαθεί για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της Σκύρου.
Τις μέρες που παρέμεινε στο νησί ο Θανάσης Τάρτης δεν θα μπορούσα να μην συναντήσει τον Μανώλη Τραχανά ιδιοκτήτη του κτήματος «μουριές» ο οποίος έχει θέσει ως σκοπό ζωής Διάσωση της σπάνιας αρχαίας φυλής των Σκυριανών αλόγων όπου ένιωσε την υποχρέωση να τον συγχαρεί για την καθοριστική συμβολή του στην προστασία και στην ελεγχόμενη αναπαραγωγή του σκυριανού αλόγου .