Στον χιονισμένο Μίστρο η Σοφία Νικολάου

Σοφία Νικολάου Μίστρος

Συνηθισμένη η Εύβοια από κακοκαιρίες και χιονιά, και οι κάτοικοι, ειδικά στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Χρειάζονται, όμως, τη συμπαράσταση όλων μας αλλά και δράσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές δυνάμεις με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έπληξε αρκετά την Εύβοια και δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην ηλεκτροδότηση. Ο κρατικός μηχανισμός αντεπεξήλθε ικανοποιητικά στο χιονιά και όλα κυλούν ομαλά.

Όμως, αυτοί που αξίζουν συγχαρητήρια, μια καλή κουβέντα, ένα χτύπημα στον ώμο για τη δουλειά που κάνουν, είναι οι εργαζόμενοι στα εκχιονιστικά μηχανήματα και όσοι δουλεύουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες προκειμένου να μην αποκλειστούν χωριά και να μη μείνουν χωρίς ρεύμα.

Γι’ αυτό είδαμε με ικανοποίηση την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου, να επισκέπτεται τον χιονισμένο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και ειδικότερα το χωριό Μίστρος.

Μια συμβολική επίσκεψη που, όμως, σημαίνει πολλά για όσους δίνουν μάχη μέσα στα χιόνια. Η κ. Νικολάου πήγε με τον πρόεδρο του χωριού, Ηρακλή Τσώκο, συνομίλησε με τους χειριστές των εκχιονιστικών, είδε από κοντά πόσο δύσκολη, αλλά και πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Αξίζουν πολλά μπράβο σ’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους που ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η κ. Νικολάου, μετά την επίσκεψη στην περιοχή δήλωσε: «Σ’ αυτά τα χωριά της Εύβοιας, σε κάθε περιοχή που πλήττεται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, οι άνθρωποι εκεί είναι αξιοθαύμαστοι. Ξέρουν πώς να δίνουν μάχες με το χιονιά και πώς να προσφέρουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους για να μην αποκλειστούν ολόκληρες περιοχές. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην τοπική αυτοδιοίκηση για την οργάνωση που έχουν».

μισρος3