in

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων: Αποτελέσματα συνάντησης με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων συνεδρίασε εκτάκτως στις 24 Μαΐου 2022, προκειμένου να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα από την συνάντηση της 23ηςΜαΐου μεταξύ της Διοίκησης του Σωματείου και της Δημάρχου Χαλκιδέων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου στο Εργοτάξιο του Δήμου και αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για καλύτερες συνθήκες παρά τις υποσχέσεις….

Η συνάντηση έγινε παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και ζητήθηκαν πληροφορίες από την Δήμαρχο για τα πιο φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους.

• Σε ότι αφορά το Κ.Ε.Π. της περιοχής Βούρκου και των προβλημάτων στατικότητας του κτιρίου του,ενημερωθήκαμε ότι άμεσα θα παύσει η λειτουργία του εντός των επόμενων ημερών. Αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή τις ενέργειές της.
• Εκθέσαμε στη Δήμαρχο την ανάγκη της διενέργειας του εμβολιασμού των εργαζόμενων στην καθαριότητα με ευθύνη του Ιατρού Εργασίας, όπως αυτός προβλέπεται από την Εργατική Νομοθεσία, κάτι το οποίο έχει, μέχρι σήμερα, αφεθεί στη μοίρα του. Η Δήμαρχος μάλλον εξεπλάγη όταν της αναφέραμε ότι υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας, ενώ πετάχτηκαν στα σκουπίδια εμβόλια που αφέθηκαν να λήξουν. Ίσως θα πρέπει να την ενημερώνουν για τα του οίκου της οι συνεργάτες της ή η ίδια, κάποια στιγμή, να ενδιαφερθεί για τους εργαζόμενους.
• Αναφερθήκαμε στο μέγιστο θέμα της συντήρησης των γερασμένων οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου που λειτουργούν καθημερινά σε διπλοβάρδια, ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των εργαζομένων. Υπενθυμίσαμε πως εδώ και δύο χρόνια δεν έχει διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής κάτι που εγκυμονεί προφανείς κινδύνους. Εδώ άλλα ακούσαμε από τη Δήμαρχο και άλλα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ας συνεννοηθούν κάποια στιγμή.
• Οι συνθήκες στο εργοτάξιο του Δήμου παραμένουν άθλιες με μόνη, έως τώρα, ελάχιστη διόρθωση την απομάκρυνση των χαλασμένων φορτωμένων απορρίμματα οχημάτων από το χώρο αυτό ενώ παραμένει στο χώρο συγκέντρωσης των εργαζομένων ο στόλος των απορριμματοφόρων παρά τις υποσχέσεις για άμεση απομάκρυνσή του. Για την ύπαρξη αποδυτηρίων και καθαρών τουαλετών δεν έχει γίνει τίποτα παρά τις συνεχείς ενημερώσεις του Σωματείου.
• Επισημάναμε πως η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας θα δημιουργήσει υγειονομική βόμβα στην πόλη και στις ενότητες του Δήμου αφού όλοι γνωρίζουμε πως κάθε καλοκαίρι ο πληθυσμός τους σχεδόν διπλασιάζεται. Όταν πριν από λίγες ημέρες επισκεφτήκαμε το εργοτάξιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα προσληφθούν (45) εποχιακοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση των αναγκών του καλοκαιριού. Μάλλον και εκείνος έχει άγνοιατου τι γίνεται αφούοι (45) ξάφνου έμειναν (22). Του ευχόμαστε να καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της καθαριότητας του καλοκαιριού, αν και οι ανάγκες των πολιτών δεν αποτελούν αντικείμενο τζόγου.

Εν γένει το κλίμα που επικράτησε ήταν αρνητικό, ειρωνικό από πλευράς της Δημάρχου, μας άφησε τις χείριστες εντυπώσειςόταν μας ανέφερε ότι μιλάμε πολύ, μιας και έχουμε πολύελεύθερο χρόνο, κάτι που κατέδειξε την εκτίμηση που έχει η κ.Βάκα στο συνδικαλιστικό θεσμό, στους εκπροσώπους των εργαζομένων και κατ’ επέκταση και στους ίδιους τους εργαζόμενους του Δήμου.
Η δε πρόσφατη συνδικαλιστική δίωξη του Γραμματέα του Σωματείου με βλαπτική υπηρεσιακή μεταβολή και υποβάθμισή του, ήρθε σε συνέχεια του εργασιακού πογκρόμ που είχε εξαπολύσει η Δήμαρχος στις αρχές του έτους, κάτι που την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μετά από τις καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου.

Ας αφήσουμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να εφησυχάσει αμέριμνη στην απέραντη ραστώνη της αγνοίας της… όλα για την Δημοτική Αρχή βαίνουν καλώς… μιας και γ’ αυτήν η έννοια του καλύτερου είναι το λιγότερο χειρότερο…

Τέλος, για να μην είμαστε άδικοι,η μόνη ακτίδα φωτόςυπήρξε η δήλωση της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαΐου πως συντάσσεται με τις θέσεις των Σωματείων για την λειτουργία Σ.Μ.Α. στο Χ.Υ.Τ.Α. Χαλκίδας, την άμεση ενεργοποίηση για την κατασκευή Μ.Ε.Α. και Χ.Υ.Τ.Υ. και την διευθέτηση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών. Χαιρετίζουμε αυτή την αλλαγή στάσης της Δημάρχου και της ευχόμαστε να αναθεωρήσει τις απόψεις της και σε πολλά άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Χαλκίδα 26 Μαΐου 2022
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                     ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Λαθροθήρας εμβόλισε τζιπ της θηροφυλακής – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κυνηγά ενώ απαγορευόταν [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Χαλκίδα: Μεγάλη επιτυχία για ομάδα ΔΙΑΣ και Ασφάλεια – Συνελήφθη 58χρονος με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Απεβίωσε η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών από τα Ψαχνά που είχε καταρρεύσει στο γήπεδο

33χρονος γρονθοκόπησε τον 73χρονο πατέρα του

Σε αργία πρέπει να τεθούν Καρτελιάς-Θωμάς και Μπάτσα σύμφωνα με το νόμο

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Λούτσα Διρφύων ο Θανάσης Ζεμπίλης

Γιώργος Σαμπάνης: Τροχαίο ατύχημα για τον τραγουδιστή – «Καταστράφηκε ολοσχερώς το αμάξι του»