in

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: “Τα πανηγύρια με τον Πρωθυπουργό μέσα στο καλοκαίρι  φάνηκε πως είναι μόνο για το “φαίνεσθαι”.”

Χαλκίδα Νέα Νοσοκομείο Χαλκίδας

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα ΜΕΘ:

            Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που πήρε το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, για τη σύνταξη και υπογραφή κειμένου, στο οποίο περιγράφονται οι αντίξοες συνθήκες δουλειάς, η επικίνδυνη κατάσταση που με ευθύνη κυβέρνησης και Διοίκησης έχει διαμορφωθεί στη Μονάδα.

Τα μεγάλα λόγια για Μονάδα-κορωνίδα του Νοσοκομείου μας, τα πανηγύρια με τον Πρωθυπουργό μέσα στο καλοκαίρι  φάνηκε πως είναι μόνο για το “φαίνεσθαι”.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! 2 νοσηλευτές για 12 περιστατικά, χρωστούμενα ρεπό έως και 46 μέρες, άδειες χρωστούμενες δύο χρόνων.

Η φροντίδα ασθενών στη ΜΕΘ έχει μεγάλες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα η Ελληνική Εταιρία Εντατικολογίας καθορίζει ως απαραίτητο 1 νοσηλευτή για 2 περιστατικά.  Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι μόνο εύρυθμη δεν είναι η λειτουργία της Μονάδας.

Κανένας εργαζόμενος να μην βάλει πλάτη στα όσα είπαν στη συνάντηση, Διοίκηση και Νοσηλευτική Διεύθυνση.

– Λένε: Όλοι βιώνουμε πίεση, είναι δύσκολη η κατάσταση σε όλες τις κλινικές. Είμαστε μπρος σε πανδημία.”

Σε καμία κλινική η κατάσταση δεν είναι καλή για αυτό και πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις. ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ! Για αυτό πρέπει να ενταθεί η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία.

            Η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα των υγειονομικών, αλλά δίνει δωράκια στους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ουδέποτε πίεσε προς αυτήν την κατεύθυνση, αντίθετα είναι το καλό παιδί του Υπουργείου. Προτρέχει να εκτελέσει όλες τις αποφάσεις…!

– Λένε: Δεν έρχονται οι νοσηλευτές. Υπήρχε δυνατότητα για 35 προσλήψεις, αλλά δε δήλωσε κανένας”.

Αναρωτιόμαστε πως γίνεται να μη θέλουν να δουλέψουν συνάδελφοι σε αυτό το νοσοκομείο – κόσμημα. Γιατί άραγε δε θέλουν να δουλέψουν με 3μηνες συμβάσεις, με εντατικοποίηση εργασίας, με μισθούς καθηλωμένους ενώ η ακρίβεια είναι στα ύψη, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα; Μήπως πρέπει να  ανοίξει και η συζήτηση με τι όρους δουλειάς γίνεται η ένταξη νέων συναδέλφων στην εργασία; Να ανοίξει η συζήτηση για μονιμοποίηση και αύξηση μισθών, διαφορετικά βρίσκουμε απόλυτα λογικό, να ψάχνουν με το κιάλι συναδέλφους. 

 

Συνάδελφε-ισσα

Τώρα είναι ώρα μάχης και διεκδίκησης για να μπορούμε να δουλεύουμε με καλύτερους όρους και  να παρέχουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες!

Η Διοίκηση μετά την κινητοποίηση των συναδέλφων δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τη γνωστή τακτική των “μπαλωμάτων”. Να μετακινήσει προσωπικό, μειώνοντας κλίνες από όπου μεταφέρει. Αυτό σε καμία περίπτωση δε λύνει το πρόβλημα! Τώρα χρειάζεται ενίσχυση το Νοσοκομείο σε προσωπικό!

            Δεν μένουμε εκεί! Είναι βολικό για το Υπουργείο και τη Διοίκηση η μία κλινική να τσακώνεται με την άλλη για το ποιος έχει περισσότερη δουλειά. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

            “Βολικό” για μας είναι να συσπειρωθούμε στο σωματείο, να γίνουν περισσότερες οι πρωτοβουλίες, όπως των συναδέλφων στη ΜΕΘ. Να μεγαλώσει η διεκδίκηση! Οι συνάδελφοι έδειξαν ότι έχουμε δύναμη και αν την αξιοποιήσουμε μπορούμε να κερδίσουμε! Η Διοίκηση “θορυβήθηκε” και καλά θα κάνει να  πάρει μέτρα ενίσχυσης τώρα!

 

Διεκδικούμε:

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και τώρα

– Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – επικουρικών συναδέλφων

– Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

ΣΟΚ στην Βόρεια Εύβοια: 78χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Στο Erasmus + το Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδας: Φιλοξενεί σχολεία από Βουλγαρία, Ισπανία, Ρουμανία και Τουρκία