Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ευβοίας: “Άδικη και άνιση μεταχείριση εργαζομένων που επλήγησαν από τις πλημύρες του 2020

Δημήτρης Βοριάς

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ευβοίας σχετικά την εξαίρεση υπάλληλων των Δήμων της Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 από την Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό αποζημίωσης των μελών των επιτροπών που συστήνονται και συγκροτούνται από τους ΟΤΑ α΄ ΚΑΙ β΄ βαθμού για την καταγραφή ζημιών.

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της υπ’ αριθμ. 49218/2021 (ΦΕΚ 3199/τ’ Β/21-7-2021) Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με τον καθορισμό αποζημίωσης των μελών των επιτροπών που συστήνονται και συγκροτούνται από τους ΟΤΑ α΄ ΚΑΙ β΄ βαθμού για την καταγραφή ζημιών.

Από την ανωτέρω απόφαση εξαιρούνται οι υπάλληλοι των Δήμων της Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020, καθώς η απόφαση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης συγκρότησης της κάθε επιτροπής και σε κάθε περίπτωση όχι πριν την 17η Σεπτεμβρίου 2020 (πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας).

Επειδή πρόκειται για κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος των υπαλλήλων των εν λόγω Δήμων της Εύβοιας , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , σχετική επιστολή προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τροποποιηθεί η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση και να καταστούν δικαιούχοι της αποζημίωσης και οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στις επιτροπές καταγραφής των ζημιών των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια στις 8 και 9 Αυγούστου 2020.

Ψαχνά Ευβοίας: Εξονυχιστικός έλεγχος της Ασφάλειας Χαλκίδας στην έδρα του eviathema.gr μετά από κατάπτυστη ανώνυμη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Ασυνείδητη οδηγός πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης ΑΜΕΑ – Άμεση επέμβαση της Τροχαίας με αφαίρεση πινακίδων [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: Τροχαίο ατύχημα στην Λιανή Άμμο [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα: Έκλεισε η υψηλή γέφυρα το μεσημέρι της Τρίτης – Διαμαρτυρήθηκαν φορείς και πολίτες για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Εθνικής και Πειραιώς της Βόρειας Εύβοιας [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Τον τσίμπησε η ομάδα ΔΙΑΣ” να κλέβει μηχανάκι – Ο έλεγχος έφερε και άλλα…

Εύβοια: Στο αυτόφωρο πρώην Δήμαρχος με την κόρη του

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι