Συλλυπητήριο μήνυμα από το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ για τον χαμό των 3 εργατών στην Γυμνού Ερέτριας

ΝΗΣΕΛΑΝ

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ για τον χαμό των 3 εργατών στην Γυμνού Ευβοίας….

Το σωματείο μας εκφράζει τη θλίψη του για τον άδικο χαμό των τριών εργατών στη Γυμνού στην Ερέτρια και τα συλλυπητήρια στους οικείους τους. Παράλληλα ευχόμαστε στο συνάδελφο που τραυματίστηκε καλή ανάρρωση.

Καταγγέλλουμε την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση, όπως και τις εργολαβοποιήσεις, που όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνοδεύονται όχι μόνο από μείωση δικαιωμάτων αλλά και από καταπάτηση των κανόνων ασφαλείας.

Δεν ανεχόμαστε να πέφτει συνεχώς η ευθύνη στους εργαζόμενους ή στην κακιά ώρα. Η αιτία των εργατικών ατυχημάτων είναι πως σε όλους τους χώρους εργασίας, εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, χωρίς την απαραίτητη εμπειρία ή ειδίκευση, με απάνθρωπα ωράρια, κακοπληρωμένοι, πιέζονται να βγάλουν όλο και περισσότερη δουλειά.

Η απογύμνωση των ελεγκτικών μηχανισμών, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που συνεχίζεται και από αυτή την κυβέρνηση, θα χειροτερέψουν την κατάσταση.
Απαιτούμε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες και αυξηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των εργολάβων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους γιατί είναι ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ζωές μας

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Χαλκίδα – Σύσσωμος ξεσηκώθηκε ο Δικηγορικός σύλλογος απέναντι σε blogger για τα μυθεύματά του

Βόρεια Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στους Κουρκουλούς

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για βιασμό και ληστεία και ημεδαπός για ναρκωτικά και κλοπή

Αύριο Σάββατο η κηδεία των θυμάτων του εργατικού ατυχήματος στο Γυμνό Ευβοίας – Τρισάγιο στο σημείο το πρωί της Παρασκευής

Τραγικό ατύχημα στο Γυμνό Ερέτριας – Στον Εισαγγελέα οι 3 υπεύθυνοι του έργου για απολογία – Αφέθηκαν ελεύθεροι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο