Συμβολικές κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη 26/11 στην Χαλκίδα

Συμβολικές κινητοποιήσεις

Σήμερα Πέμπτη 26/11/2020 το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας πέρασαν το μήνυμα «Lockdown στην πολιτική που μας πεθαίνει». Η επιτυχία της σημερινής απεργίας έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά.

ΣΟΚ στην Εύβοια: 46χρονος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο

Μέλη των κλαδικών συνδικάτων παραβρέθηκαν στη συμβολική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στην είσοδο του Νοσοκομείου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για τη μάχη που δίνουν. Ταυτόχρονα μέλη του παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου πλαισίωσαν την κινητοποίηση με τις δικές τους νότες, με στίχους που εξέφραζαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι. Παράλληλα τα κλαδικά συνδικάτα πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας, όπου ζήτησαν και συνάντηση με τη διεύθυνση.

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης όπου αντί για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παίρνει αντεργατικά μέτρα που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω με τη θεσμοθέτηση του 10ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση της κυριακάτικης εργασίας σε περισσότερους κλάδους, νέα εμπόδια στην στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων. Παράλληλα απαίτησαν μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας, με το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές τόσο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όσο και στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα.

Τέλος τα συνδικάτα δήλωσαν ότι η συνέχεια θα δοθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, αγωνιστικά, για την προστασία της ζωής, της υγείας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Συμβολικές κινητοποιήσεις Χαλκίδα Συμβολικές κινητοποιήσεις Χαλκίδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr