Συμβολική κατάθεση λουλουδιών από την Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2020, 11:23 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
17 Νοέμβρη Κάρυστος

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ με τη συμβολική κατάθεση λουλουδιών στο Ηρώο της πλατείας Καρύστου.

Αναμνήσεις από τον Νοέμβρη του 1973 – Του Δημήτρη Κουτσογιάννη

Καλούμε σήμερα τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τους μαθητές – τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας – να καταθέσουν λουλούδια στο Ηρώο, τιμώντας τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές τις αντιδικτατορικής πάλης.

Να εκφράσουν με αυτό το συμβολικό τρόπο την αντίθεσή τους στο απαράδεκτο κυβερνητικό μέτρο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή, είναι ορόσημο αγωνιστικής διεκδίκησης!

Διεκδίκησης άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της Υγείας του λαού. Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους υγειονομικούς, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, για μέτρα αποσυμφόρησης των σχολείων, των χώρων δουλειάς, των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων ενάντια στην προσπάθεια να επικρατήσει εργασιακός μεσαίωνας, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για 10ωρη δουλειά, κατάργηση της υπερωρίας, 200 ευρώ μισθό, πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία και μια σειρά άλλα.

Ιδιαίτερα σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το αντιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου καθώς με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει όλο και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια στην περιοχή, η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος του λαού στην οργάνωσή και την πάλη ώστε και μετά την πανδημία να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου».

Οι διεκδικήσεις και οι αγώνες δεν μπορούν να απαγορευθούν!

Είναι συλλογική και ατομική μας ευθύνη σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό να ενισχυθούν!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.