Συνάντηση Ιωάννη Καλαβρή με το Σωματείο Εργατών Λιμένος Χαλκίδος.

Γιάννης Καλαβρής

Με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργατών Λιμένος Χαλκίδος ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ¨ συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καλαβρής. Πιο συγκεκριμένα συνάντησε το Δημήτριο Βλασσόπουλο και το Νικόλαο Κουνή.

Τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ενημέρωσαν τον υποψήφιο Βουλευτή για τη μελέτη και τις προτάσεις του σωματείου επί του master plan Χαλκίδας. Επίσης, του εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συρρίκνωση του λιμανιού βάση των προτάσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εκδήλωσαν και το φόβο τους για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που ίσως θα σημάνει και απώλεια θέσεων εργασίας , αλλά και για το γεγονός ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) ορίζεται ως Αρχή Σχεδιασμού για τους λιμένες Χαλκίδας, αλλά και Κύμης .

Ο κ. Καλαβρής δήλωσε τη συμπαράστασή του στα μέλη του ΔΣ και έλαβε αναλυτική έγγραφη ενημέρωση προς περαιτέρω μελέτη των θεμάτων που τίθενται, αλλά και για την περαιτέρω ανάδειξή τους , σημειώνοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η διατήρηση, αλλά και η αύξηση των θέσεων εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο υποψήφιος Βουλευτής περαιτέρω επεσήμανε ότι τα τελευταία 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ήταν ουσιαστικά χρόνια απραξίας, ενώ κύλισαν χωρίς καμία πρόοδο στην απαιτούμενη μεταρρύθμιση του Ελληνικού λιμενικού συστήματος. Δυστυχώς, πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση επίσπευσε την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ). Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε κάθε περίπτωση έχει διατυπώσει τη ρητή αντίθεσή του στη επιλογή της κυβέρνησης βάση σχετικής ανακοίνωσης . Η πώληση οποιουδήποτε Ελληνικού λιμένα, ή άλλων κρίσιμων υποδομών της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών. Καμία χώρα στον Ευρωπαϊκό χώρο, ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης λιμένων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει διαχρονικά υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας παραχωρήσεων δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στους λιμένες και της επιχειρηματικότητας με παράλληλη παρουσία ισχυρών δημόσιων λιμενικών αρχών διοίκησης .

Η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη προοπτική για μια ωφέλιμη μεταρρύθμιση των Ελληνικών λιμένων και την ενίσχυση της συμβολής τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.