Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υφυπουργό Υποδομών

pnevmatikos karayanis

Συνάντηση είχε ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη με τον οποίο -μεταξύ άλλων- συζήτησε για την πορεία υλοποίησης του έργου που περιλαμβάνει την ανακατασκευή των γεφυρών Φύλλων και Αφρατίου και την επισκευή της γέφυρας Βασιλικού που είχαν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία «Θάλεια», καθώς και για την Παράκαμψη Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός απάντησε, ότι – εφόσον διευθετήθηκαν εκκρεμότητες που είχαν προκύψει- μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2022 αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο ανάδοχος του έργου και εν συνεχεία, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έως τα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Για την Παράκαμψη της Χαλκίδας ο βουλευτής έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι στις αρχές του 2023 θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και εφόσον δεν παρουσιασθούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου τότε τα έργα θα μπορέσουν να έχουν ολοκληρωθεί το 2027.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση που σημαίνει ότι επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την Εύβοια, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού.