Συνάντηση με Συλλόγους για το επετειακό έτος των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποίησαν ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

22 Μαρτίου 2022, 10:57 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Συνάντηση με Μικρασιατικούς Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου, πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) Ελένη Αϊδίνη, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022, ως έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των κεντρικών εκδηλώσεων και των κατά τόπους δράσεων στον Δήμο Χαλκιδέων, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Όλοι οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Δήμου και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, καταθέτοντας προτάσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκ νέου συναντήσεις και με άλλους Συλλόγους λαϊκής παράδοσης, κυρίως χορευτικούς, για την οριστικοποίηση του προγράμματος εορτασμού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος», το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδας, Σύλλογος Λαγκαδιωτών Κυζίκου Μ. Ασίας, ο Σύλλογος των Απανταχού Αρτακηνών και Κυζικηνών, το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αρτάκης «Η Παντάνασσα» και ο Σύλλογος των Απανταχού Παντειχιανών «Ο Άγιος Γεώργιος».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.