Συνάντηση με τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Ροβιών Γεώργιο Μαρουδή είχε η Βούλα Αγιοστρατίτη

agiostratith

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, μεταξύ της Προέδρου κας Αγιοστρατίτη Παρασκευής και του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ροβιών κου Γεώργιου Μαρουδή.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο θάνατος του 65χρονου συμπολίτη μας στη Βόρεια Εύβοια, λόγο έλλειψης ασθενοφόρου.

Επί του θέματος υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου με τους αρμόδιους φορείς, όπου ζητήθηκε ενημέρωση και πιέσαμε για την προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού όσο αφορά την κάλυψη των κενών στο Σταθμό του ΕΚΑΒ στη Δάφνη και την επάνδρωση του Σταθμού με ένα επιπλέον ασθενοφόρο.

Η πρόεδρος Βούλα Αγιοστρατίτη δήλωσε με αφορμή την συνάντηση: “Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι – Μέλη της επί του συγκεκριμένου θέματος, έχουν αποστείλει άπειρες επιστολές, πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και προσωπικές συναντήσεις με του αρμόδιους φορείς από το 2021, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του θέματος.

Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή του 2021, η ενίσχυση και περαιτέρω στελέχωση του Σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δάφνη, αποτελεί έργο μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής μας όσο και για τους απλούς παραθεριστές.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση στελέχωσης του Κέντρο Υγείας με ό,τι απαιτείται για να διασφαλίζεται η ζωή και η υγεία, καθώς δεν ανεχόμαστε εν έτη 2023 να συντελούνται τέτοια περιστατικά.

Επίσης η Ομοσπονδία μας έχει πραγματοποιήσει από το 2021 συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την παραχώρηση πλωτού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια.”