in ,

Συνάντηση Ζεμπίλη – Κοντοζαμάνη – Έντεκα (11) επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και το ΚΥ Ιστιαίας.

Συνάντηση Ζεμπίλη - Κοντοζαμάνη

Η ενίσχυση του συστήματος υγείας της Εύβοιας με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ήταν ο βασικός λόγος συνάντησης του Βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης, κατόπιν επικοινωνίας του με την Διοίκηση των Νοσοκομείων, ζήτησε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να συμπεριληφθούν τα τρία Νοσοκομεία της Εύβοιας, με συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, στην επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε οι θέσεις των νεφρολόγων για την λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας να περιληφθούν στον ανωτέρω διαγωνισμό, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, δοθέντος ότι για την πλήρωση των θέσεων απαιτείται χρονικό διάστημα 9- 12 μηνών.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την φάση στην προκήρυξη για τουλάχιστον 11 θέσεις ιατρών στις δομές υγείας της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το Κ.Υ. Ιστιαίας, προκηρύσσονται δύο θέσεις Νεφρολόγων, μία σε θέση Επιμελητή Β’ και μία «αναβαθμισμένη» σε θέση διευθυντή, ώστε να προσελκύσει ενδιαφέρον. Ακόμα, αναμένεται να προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο Κύμης μία θέση Παθολογίας Επιμελητή Α’ και μία θέση Οφθαλμολογίας Επιμελητή Β’.

Για το Νοσοκομείο Καρύστου μία θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Α’ και μία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Α΄. Αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκηρύσσονται συνολικά πέντε θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μία θέση Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας για τη ΜΕΘ σε επίπεδο Επιμελητή Α’, μία θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής για το ΤΕΠ σε επίπεδο Επιμελητή Β’, μία θέση Ουρολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Β’, μία θέση Αναισθησιολογίας σε επίπεδο επιμελητή Β’ και μία θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Β’.

Περαιτέρω, ο Βουλευτής Ευβοίας εξήγησε στον Αναπληρωτή Υπουργό τις ιδιαιτερότητες της Εύβοιας, λόγω γεωγραφικών εμποδίων και κακού οδικού δικτύου, και υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα Νοσοκομεία της Καρύστου και της Κύμης να μην συγχωνευτούν με το ΓΝΧ, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης υγειονομικής μεταρρύθμισης, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστούν, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ντόπιων και επισκεπτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης συμφώνησε με τον Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των Νοσοκομείων και των λοιπών δομών υγείας της Εύβοιας.

Ευβοία: 62χρονη έβαλε φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ερέτρια Εύβοιας: Εξαφανίστηκε 65χρονος την ώρα που έκανε μπάνιο στον Μαλακόντα – Συναγερμός στις λιμενικές αρχές

Τροχαίο στην Εύβοια – Φορτηγό τούμπαρε στην μέση του δρόμου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Φωτιά στην υψηλή γέφυρα – Νεαροί έριξαν δυναμιτάκια και “λαμπάδιασε” ο τόπος

Ψαχνά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 33χρονο Γιώργο Τάρλα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αντιεμβολιαστής δηλώνει Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης σε Δήμο της Κεντρικής Εύβοιας – Ανεμβολίαστοι και οι μισοί υπάλληλοι της επιχείρησης

Ψαχνά Ευβοίας: “Έβρεξε” 300αρια το βράδυ του Σαββάτου

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης για το Νιμπορειό [BINTEO]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα! Δείτε τους πίνακες δικαιούχων και παρόχων

Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού: Άμεση ανάγκη για προστασία του αρχαιολογικού χώρου Νημποριού, ύστερα από τις πρόσφατη πυρκαγιά της 10/7/21