in

Συνάντηση Ζεμπίλη με Πλεύρη για το παλαιό νοσοκομείο Χαλκίδας, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και τις δομές υγείας της Εύβοιας

Συνάντηση Ζεμπίλη με Πλεύρη για το παλαιό νοσοκομείο Χαλκίδας

Με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης και συζήτησαν σημαντικά θέματα της αρμοδιότητας του, όπως η αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας, η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, η ενίσχυση των δομών υγείας της Εύβοιας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η έγκριση του νέου οργανισμού του Γ.Ν. Χαλκίδας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, ενημέρωσε τον Βουλευτή Ευβοίας ότι το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, των οποίων η θητεία λήγει στις 31/3/2022, θα παραμείνουν στο πόστο τους μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς με διάταξη που θα έρθει προσεχώς στη Βουλή θα παραταθούν οι συμβάσεις τους για επιπλέον 8 μήνες. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι οι δομές υγείας της Εύβοιας χρήζουν άμεσης ενίσχυσης και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να ενισχυθεί περαιτέρω η Εύβοια με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την προκήρυξη για την μετατροπή των συμβάσεων επικουρικού σε αορίστου χρόνου. «Οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας έχουν φέρει στα όρια τους τις δομές υγείας στην Εύβοια. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη πέρα από την ορθή επιλογή της ανανέωσης των συμβάσεων του επικουρικού, με την προκήρυξη για μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού σε αορίστου χρόνου να υπάρξει μία δικαιότερη κατανομή για τον υγειονομικό χάρτη της Εύβοιας, ώστε να μπορέσει το σύστημα να ανταπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ευβοίας.

Έπειτα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έγκριση του νέου οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να προβλεφθούν οι νέες κλινικές και τα τμήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων. Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία έγκρισης του νέου οργανισμού, καθώς από τη μεταστέγαση στο νέο κτίριο παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και παρόλα αυτά παραμένει σε ισχύ ο οργανισμός του παλαιού Νοσοκομείου, γεγονός που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες ανάπτυξης του. «Το Γ.Ν.Χ. μεταφέρθηκε σε ένα νέο και σύγχρονο κτίριο, λειτουργικά όμως παραμένουμε στο παλαιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμπίλης.

Ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι πράγματι επείγει η έγκριση του νέου οργανισμού και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δύο υπουργείων για την οριστική διευθέτηση του θέματος. Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα υπογράψει τον νέο οργανισμό με τις θέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τα τμήματα που θα υποδείξει η πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης πρότεινε η δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2022-2027, ενώ υπογράμμισε ότι στο ΓΝΧ αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο περίπου 1000 περιστατικά, τόσο από την Εύβοια, όσο και από την Βοιωτία, που χρειάζονται αιμοδυναμική-καρδιολογική υποστήριξη και λόγω έλλειψης του απαραίτητου εργαστηρίου διακομίζονται στην Αθήνα. «Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, να τίθενται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω του επιπρόσθετου χρόνου που απαιτείται για την διακομιδή τους στην Αττική και αφετέρου τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας να επιβαρύνονται υπέρμετρα», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. Ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου είναι απαραίτητη και κάτι τέτοιο θα ήταν όχι μόνο προς όφελος των ασθενών και του ΓΝΧ, αλλά θα συνέβαλε σημαντικά και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επεσήμανε στον Υπουργό Υγείας ότι η εγκατάλειψη του παλαιού νοσοκομείου έχει οδηγήσει σε παρακμή μια ολόκληρη περιοχή και επείγει, συνεπώς, η αξιοποίησή του, σύμφωνα με τη πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων και της διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο κ. Πλεύρης συμφώνησε ότι η εκκρεμότητα αυτή θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, σύμφωνα με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την ενίσχυση όλων των δομών δημόσιας υγείας της Εύβοιας, ενημερώνοντας τον Υπουργό ότι επείγει η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. Ιστιαίας και Νοσοκομείο Καρύστου.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Συνάντηση Ζεμπίλη με Πλεύρη για το παλαιό νοσοκομείο Χαλκίδας για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Συνάντηση Ζεμπίλη με Πλεύρη για το παλαιό νοσοκομείο Χαλκίδας για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Χαλκίδα Ειδήσεις Ομάδα ΔΙΑΣ Σύλληψη

Αστυνομικοί έσωσαν ανήλικα από ενδοοικογενειακή βία – Τα χτυπούσε με τούβλο ο πατέρας τους (εικόνα)