Συνάντηση Ζεμπίλη – Ζαχαράκης – Τι είπαν για την στήριξη της οικογένειας και τον κοινωνικό τουρισμό στην Βόρεια Εύβοια

29 Απριλίου 2024, 2:12 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Συνάντηση Ζεμπίλη - Ζαχαράκη

Συνάντηση είχε στη Βουλή με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Κατ´αρχάς ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε τη συνέχιση και κατά τη νέα περίοδο (2024-2025) του ειδικού πακέτου του ΟΠΕΚΑ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ/ΛΑΕ για κοινωνικό τουρισμό 11ημερων/10 διανυκτερεύσεων στη Βόρεια Εύβοια, έναντι των 6 ημερών /5 διανυκτερεύσεων για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο στη Ληλαντίων με 4 τραυματίες – Επιτέθηκαν στον οδηγό του ενός αυτοκινήτου μετά της σύγκρουση (ΦΩΤΟ)

Επίσης, προβλέπονται 10 απλές λούσεις στη Β. Εύβοια, έναντι 5 απλών λούσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού και υδροθεραπευτηρίων.

Η κ. Ζαχαράκη διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίλη ότι εξετάζει θετικά την συνέχιση και για τη νέα περίοδο, του ειδικού καθεστώτος για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, που λήγει στις 20 Μαΐου, προκειμένου να στηριχτούν οι επαγγελματίες της περιοχής, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Ως προς τα γενικότερα ζητήματα, στη συζήτησή τους κυριάρχησε το υπό εκπόνηση στρατηγικό σχέδιο δράσης για το κορυφαίο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το δημογραφικό.

Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την με κάθε τρόπο στήριξη της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας. Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη ανέλυσε τις καίριες παρεμβάσεις του κράτους στην στεγαστική πολιτική με τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» και το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής, αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αύξηση και επέκταση του επιδόματος γέννας.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης αξίωσε την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, την ενδυνάμωση των νέων, των γυναικών αλλά και των ηλικιωμένων. Επιπλέον, στη συζήτηση έγινα αναφορά και στο πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού (Β´ φάση) μια καινοτόμα δράση, που την έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και που θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους συμπολίτες μας με αναπηρία, με τον Βουλευτή Εύβοιας, να αιτείται την επέκτασή του, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.