in ,

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27/03

Χαλκίδα Νέα Παραλία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας το Σάββατο 27/03 στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς με σκοπό την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων. Ενώ την Παρασκευή 26/03 θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της Χαλκίδας με χώρο έναρξης το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στις 6 μμ.

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με την τήρηση κανόνων για την προστασία από την πανδημία όπου αποφασίστηκαν δράσεις για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Ψαχνά Ευβοίας: “Άπλωσαν” Ελληνική Σημαία 16 μέτρων στο Καστρί – Καθηλωτικές εικόνες από Drone [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με παρούσα την πανδημία στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας που αυτές αφορούν και την περιοχή μας. Πρώτα και κύρια τη βασική μονάδα υγείας της Εύβοιας, το νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ), αλλά και τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού.

Ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με παρούσα την πανδημία στη χώρα μας συνεχίζουν να μην υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, κύρια στους εργασιακούς χώρους όπου πλέον έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μετατραπούν σε εστίες μαζικής διασποράς. Αντίστοιχα μέτρα δεν έχουν ληφθεί ούτε στα σχολεία και τις σχολές που κλείνουν και ξανανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν, όπως ούτε σε άλλους μαζικούς χώρους.

Οποιοδήποτε έχει γίνει ήταν μόνο κάτω από την κινητοποίηση και διεκδίκηση των σωματείων και άλλων φορέων και είναι σίγουρο ότι αν δεν είχε αναπτυχθεί αυτή η δράση τότε θα είχαν γίνει ούτε τα ελάχιστα που έχουν γίνει, η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη. Τέτοια αποτελέσματα είχαμε και στην περιοχή μας όπως η αποτροπή της απόφασης της κυβέρνησης για μετατροπή του νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID ώστε να εξυπηρετεί και περιστατικά της Αθήνας αλλά και μέτρα που έχουν ληφθεί σε χώρους δουλειάς πάντα ανάλογα από τη κινητοποίηση και δράση των ίδιων των εργαζομένων σε αυτούς.

Ζευγάρι προσπάθησε να κλέψει σπίτι στην Χαλκίδα Ευβοίας – Ο ένας μπούκαρε από το παράθυρο και η άλλη κράταγε τσίλιες

Μέσα στην έξαρση της πανδημίας είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα όπως είναι σε αυτές της συνθήκες εκτός από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η άμεση επίταξη κάθε ιδιωτικής μονάδας και η ένταξή της στο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεί πρόκληση ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας που τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων γιγαντώνεται σε βάρος της δημόσιας υγείας, βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για να αυξήσει τα κέρδη του.

Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης του Σαββάτου και της αυτοκινητοπομπής της Παρασκευής, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας την Τετάρτη στις 6μμ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την δράσεις για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν μέλη διοικήσεων και εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΑΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΟΥΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΨΑΧΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι – Τραυματισμένος με εγκαύματα ο Ιδιοκτήτης [BINTEO]

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Με λάθος Πρόεδρο τα έβαλε η Αντιπολίτευση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Σύλληψη Ναρκωτικά Ιστιαία - Eviathema.gr

Ζευγάρι προσπάθησε να κλέψει σπίτι στην Χαλκίδα Ευβοίας – Ο ένας μπούκαρε από το παράθυρο και η άλλη κράταγε τσίλιες

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Remix

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό project REMIX