Συνεχίζει τις προκλήσεις η Νικολάου – Μετά την ανάθεση των 25.000 σε blogger για κοινωνικές επαφές και όχι μόνο νέα υπερκοστολογημένη προμήθεια μασκών έναντι 150.000 ευρώ

Σοφία Νικολάου Υπερκοστολογήσεις

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές αναθέσεις από την Σοφία Νικολάου αφού συνεχίζει να αναθέτει σε εταιρίες και όχι μόνο προμήθειες υπηρεσιών και υλικών έναντι ποσών τουλάχιστον 450% πάνω από την αξία τους.

Πανηγυρική η νίκη Μαρινάκη, Παπακωνσταντίνου και Κάμπαξη στην πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου – Ολόκληρη η πρόταση του Εισαγγελέα, Χαράλαμπου Λακαφώση

Σκάνδαλο είχε προκληθεί όταν η Γενική Γραμματέας έκανε ανάθεση σε φίλη της Blogger 25.000 ευρώ για το γραφείο τύπου.

Μια ακόμη απόφαση ανάθεσης η οποία δημοσιεύθηκε στις 16/12/2020 και υπογράφεται και πάλι από τη Σοφία Νικολάου έρχεται στο φώς της δημοσιότητας. Η επίμαχη απόφαση ανάθεσης αφορά την προμήθεια ειδών καθαριότητας και προϊόντων καθαρισμού (20.000 τεμάχια αντισηπτικό spray επιφανειών με αιθυλική αλκοόλη 80%, 15 χιλιάδες τεμάχια χλωρίνη λεπτόρρευστη και 10.600 τεμάχια αλκοολούχο λοσιόν 95 βαθμών για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑΑΑ Βόλου στην εταιρεία «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ ΘΕΑΝΩ Μ.Ι.Κ.Ε.», έναντι 146.979,6 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%. Αναφορικά με την κοστολόγηση των επίμαχων προϊόντων ανά μονάδα, το spray (250 ml) κοστολογήθηκε στα 4,45 ευρώ έκαστο, η αλκοολούχος λοσιόν (330 ml) κοστολογήθηκε στα 2,35 ευρώ έκαστη, ενώ η χλωρίνη –δεν αναγράφεται ποσότητα-, κοστολογήθηκε σε 1,65 ευρώ έκαστη.

antisi
H TIMH TOY SPRAY ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Αξιοσημείωτο βάσει της συγκεκριμένης απόφασης ανάθεσης, είναι ότι η εταιρεία που πήρε την ανάθεση πραγματοποίησε προσφορά για την ανάληψη του έργου, την ίδια ημέρα με αυτή που δημοσιεύθηκε η απόφαση, δηλαδή στις 16 Δεκεμβρίου του 2020!

Η κοστολόγηση που πραγματοποιήθηκε στα επίμαχα της ανάθεσης προϊόντα ήταν ιδιαιτέρως υψηλή κάτι που με μία απλή αναζήτηση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών, προκύπτει ότι η τιμή ενός αντίστοιχου spray 250 (ml) , με αυτό που παρέλαβε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής ανέρχεται για λιανική πώληση ακόμη και στα 2,07 ευρώ. Δηλαδή στη μισή τιμή σχεδόν συγκριτικά με την κοστολόγηση που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας και αφορούσε προμήθεια σε χονδρική.

Η κοστολόγηση της αλκοολούχου λοσιόν φαίνεται πως κυμάνθηκε σε λογικά πλαίσια, αφού το κόστος της για λιανική πώληση ξεκινάει από τα 3,25 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 4,98 ευρώ ενώ σχετικά με το κόστος της χλωρίνης, αυτό που προκαλεί αρχικά εντύπωση είναι ότι δεν αναγράφεται η ποσότητα των 15 χιλιάδων τεμαχίων που παραλήφθηκαν.

Αν το κάθε μπουκάλι χλωρίνης είναι χωρητικότητας 2 λίτρων, τότε η κοστολόγηση του από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη λιανική πώληση του προϊόντος, η οποία κυμαίνεται στα 1,68 ευρώ. Εφόσον όμως η προμήθεια αφορούσε μπουκάλια χλωρίνης του ενός λίτρου, τότε η κοστολόγηση κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλή, αφού κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τη λιανική πώληση του προϊόντος, η οποία ανέρχεται στα 0,98 ευρώ.

 

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο