Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας Συνάξεις
in ,

Συνεχίζονται οι ιερατικές συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκαν οι κατά τόπους ιερατικές συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, τηρουμένων των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας από την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19), με εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο.

Ψαχνά Ευβοίας: 57χρονη διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Έτσι, από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020 έλαβαν χώρα τέσσερεις ιερατικές συνάξεις με λιγότερους από 20 Κληρικούς η κάθε μία. Στην Κάτω Στενή για τους Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Δυρφύων, στα Ψαχνά για τους Κληρικούς την Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων και οι δύο τελευταίες στη Χαλκίδα για τους Κληρικούς των Ενοριών της Πόλεως και για τους Κληρικούς των Ενοριών της ευρύτερης περιοχής της πρωτευούσης του Νομού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέπτυξε τις παραγωγικές δυνατότητες της ποιμαντικής κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ στη συνέχεια, υπήρξε διάλογος σχετικά με το αναπτυχθέν θέμα και συζήτηση για επιμέρους τρέχοντα ποιμαντικά και διοικητικά ζητήματα.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους Ιερείς το Εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το ερχόμενο έτος 2021, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821 στην Εύβοια και τις Β. Σποράδες.

Ο κύκλος των ιερατικών συνάξεων πρόκειται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, οπότε θα πραγματοποιηθεί, με την μέθοδο της τηλεδιασκέψεως, η τελευταία ιερατική σύναξη, για τους Κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Σκιάθου και Σκοπέλου-Αλοννήσου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Νέα Εύβοια Κρούσματα Κορονοϊού Ψαχνά

Ψαχνά Ευβοίας: 57χρονη διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Μπαρουτόξυλο Χαλκίδα Νέα

Το Μπαρουτόξυλο, πάντα ευαισθητοποιημένο, συνεχίζει να είναι δίπλα σας και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάμε σαν χώρα.