dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Ταλαιπωρία για όσους ταξίδευαν το πρωί από και προς Χαλκίδα: Άνδρας δεμένος σε γέφυρα μπλόκαρε τον Προαστιακό

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Σημαντική ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που προσπάθησαν να μετακινηθούν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/5) από και προς τη Χαλκίδα με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Η σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης με την Αθήνα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας ενός απρόσμενου γεγονότος που έλαβε χώρα στην Αττική. Ένας άνδρας βρέθηκε τα ξημερώματα δεμένος με σχοινί σε πεζογέφυρα η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δίκτυο των γραμμών, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Οι υπάλληλοι του σταθμού και οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν με ασφάλεια.

Η παρουσία του ατόμου πάνω από τις ράγες ενεργοποίησε τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των υποδομών. Ο Διαχειριστής Υποδομής του ΟΣΕ έδωσε εντολή στη Hellenic Train να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της κυκλοφορίας και παύση της ηλεκτροδότησης. Το μέτρο ασφαλείας εφαρμόστηκε στο τμήμα Άγιοι Ανάργυροι – Πειραιάς και διήρκεσε από τις 03:55 τα ξημερώματα μέχρι και τις 05:25. Αυτό το διάστημα στάθηκε αδύνατο να επιτρέψει την προγραμματισμένη έξοδο των τρένων από τα αμαξοστάσια προς τους τελικούς προορισμούς τους.

lYSIS

Αποτέλεσμα αυτής της αναγκαστικής ακινητοποίησης ήταν να επηρεαστεί άμεσα η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, δημιουργώντας αλυσιδωτές καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στο πρωινό πρόγραμμα των δρομολογίων. Οι επιβάτες της Εύβοιας που χρησιμοποιούν σταθερά το τρένο για τη μετάβασή τους στην Αττική βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες αναμονές. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η διαχειρίστρια εταιρεία προχώρησε στην προσωρινή υποκατάσταση ορισμένων διαδρομών, δρομολογώντας έκτακτα λεωφορεία. Λίγο μετά τις 05:30 το πρωί, το δίκτυο τέθηκε και πάλι σε πλήρη λειτουργία και η ροή των τρένων προς και από τη Χαλκίδα άρχισε να αποκαθίσταται.

Μοιραστείτε:

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.